Άλειμμα σοκολάτας με φουντούκι: να πώς θα φτιάξεις σπιτική πραλίνα

Άλειμμα σοκολάτας από τα μαγικά χέρια του Στέλιου Παρλιάρου. Δοκίμασέ το κι έχε το ιδανικό σπιτικό συμπλήρωμα για το πρωινό σου.

16.08.2018

Γράφει: Κατερίνα Πατούλια

εχεις διαβασει

Άλειμμα σοκολάτας με φουντούκι: να πώς θα φτιάξεις σπιτική πραλίνα

Το πρωινό δε θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο… Όμως, φρόντισε να προμηθευτείς θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής γι΄ αυτό το άλλειμα σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Βάρος: 900 γραμμ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρουφάκια Pops από το Στέλιο Παρλιάρο

Προετοιμασία-παρασκευή: 25′

Υλικά
• 200 γραμμ. γάλα φρέσκο πλήρες
• 400 γραμμ. ζάχαρη
• 50 γραμμ. γλυκόζη
• 200 γραμμ. κουβερτούρα με 68-72% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
• 100 γραμμ. φουντούκια, αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και τα βράζουμε για αρκετή ώρα, μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φθάσει στους 105°C.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνταγή για μπαβαρουάζ με ανανά και μόνο 163 θερμίδες από τον Στέλιο Παρλιάρο!

Στη συνέχεια το αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα, ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να λιώσει αυτή και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, και προσθέτουμε τη σκόνη φουντουκιού.

Ανακατεύουμε ξανά, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος και το μοιράζουμε σε βάζα.

Διατηρείται σε ξηρό και δροσερό μέρος, όχι στο ψυγείο, γιατί θα σφίξει.

 

Δες περισσότερες συνταγές από τον Στέλιο Παρλιάρο στο www.steliosparliaros.gr.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece