Φτιάξαμε χούμους από φάβα με μπαχαρικά και είναι το τέλειο ντιπ για κάθε γεύμα

Ναι μπορείς να φτιάξεις χούμους απο φάβα – εδώ τοσυνδυάσαμε με μπαχαρικά και τριμμένα ροδοπέταλα (!)

12.09.2018

εχεις διαβασει

Χούμους με τριαντάφυλλο

Τα αποξηραμένα τριαντάφυλλα με το λεπτό τους άρωμα κάνουν θαύματα, εξισορροπούν τα πικάντικα πιάτα ή προσθέτουν μια αρωματική νότα στα κρεμώδη επιδόρπια. Αγόρασε βρώσιμα λουλούδια –να προτιμάς πάντα βιολογικά, ώστε να μην έχουν φυτοφάρμακα–, τρίψ’ τα και συνδύασέ τα με πικάντικα μπαχαρικά.

Ο αγαπημένος μας συνδυασμός:

  • 3 κ.σ. ψιλοτριμμένα ροδοπέταλα
  • 2 κ.γ. κίτρινη σκόνη κάρι με ήπια γεύση
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ

Μπορείς να τον δοκιμάσεις σε σούπες και σε κρέμες ή να τρίψεις
το μείγμα σε κρέας που θα ψήσεις.

Δες επίσης: Pancakes με τσάι matcha: Η τέλεια συνταγή για το πρωινό σου

Μερίδες: 3 φλιτζάνια
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά

Χούμους από φάβα με μπαχαρικά – Υλικά:

  • 1 φλ. αποξηραμένη φάβα, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
  • 4 φλ. νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και λιωμένες
  • 1/4 φλ. ταχίνι
  • 1/4 φλ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πικάντικο μείγμα τριαντάφυλλου (δες επάνω)
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Βρώσιμα ροδοπέταλα (προαιρετικά)
  • Κρακεράκια, αραβικές πίτες ή λωρίδες λαχανικών για το σερβίρισμα

Δες επίσης: Τάρτα φράουλας χωρίς γλουτένη και ζάχαρη: Η γλυκιά και light συνταγή

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε τη φάβα και το νερό. Όταν πάρει βράση, κατέβασε αρκετά τη θερμοκρασία και ξάφριζε τακτικά. Πρόσθεσε το σκόρδο στην κατσαρόλα, μισοσκέπασε με το καπάκι και σιγόβρασε, ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να «διαλυθεί» η φάβα, περίπου για 25 λεπτά.

2. Κατέβασε το σκεύος από τη φωτιά, λιώσε μέσα το σκόρδο και ανακάτεψε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί (Εάν την προτιμάς πιο λεία, μπορείς να πολτοποιήσεις τη φάβα με «μπαστούνι» ή σε μπλέντερ).

3. Άφησέ τη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Πρόσθεσε στη συνέχεια το ταχίνι, το χυμό λεμονιού και το μείγμα του τριαντάφυλλουκαι καρύκεψε με το αλάτι. Μετάφερέ το σε ένα μπολ σερβιρίσματος, γάρνιρε με τα ροδοπέταλα και σέρβιρε με κρακεράκια, chips από αραβική πίτα ή/και κομμένα λαχανικά. Το χούμους μπορεί να διατηρηθεί για έως και μία εβδομάδα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Μαρμελάδες του χειμώνα
Συνταγή για μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη και 5 ιδέες με φρούτα εποχής που μπορείς να φτιάξεις τώρα

Δοκίμασε αυτές τις διαφορετικές μαρμελάδες, με φρούτα που ευδοκιμούν αυτή την εποχή του χρόνου.

Ποιες τροφές είναι οι καλύτερες πηγές ασβεστίου και πώς θα γίνει καλύτερη απορρόφηση;

Η διατροφολόγος μας δίνει τις καλύτερες πηγές ασβεστίου εκτός από το γάλα και τα μυστικά για καλύτερη απορρόφηση από τον οργανισμό

Shape Tested: Φτιάξαμε μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη (ούτε στο σιρόπι)

Το να έχεις ένα μικρό παιδί στο σπίτι ή να θέλεις να μην χαλάσεις τη δίαιτά σου και στις γιορτές, αποτελεί δύσκολο στόχο με τόσα γλυκά. Εμείς δοκιμάσαμε τα μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη.

35 ημέρες ως τα Χριστούγεννα: Πλάνο διατροφής για απώλεια 4 κιλών μέχρι τις γιορτές

Πρόγραμμα διατροφής για να μάθεις να τρως καλύτερα μέχρι τα τραπέζια των γιορτών.

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά: 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Έχει καλές ιδιότητες, αλλά σε όλους; Ιδού 5 περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να αποφεύγεις τον κουρκουμά!

#shapegreece