#Shapetaperaki: Κοτόπουλο με μπαλσάμικο, γλυκοπατάτες και σπαράγγια (βίντεο)

Γιατί το «ταπεράκι» στο γραφείο δεν πρέπει να είναι βαρετό!

01.02.2017

Γράφει: Κατερίνα Παπανικολάου

εχεις διαβασει

#Shapetaperaki: Κοτόπουλο με μπαλσάμικο, γλυκοπατάτες και σπαράγγια (βίντεο)

Μία εύκολη συνταγή με κοτόπουλο και υπερτροφές! Αν δεν έχεις φάει ακόμα γλυκοπατάτες και σπαράγγια, ξεκίνα άμεσα.

Υλικά

  • 2 γλυκοπατάτες
  • 2 ματσάκια σπαράγγια, με κομμένα τα άκρα τους
  • 1¼ του κιλού στήθος κοτόπουλου
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα μπαλσάμικου:
⅓ φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Παρασκευή

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200C.
2. Κόψε τις γλυκοπατάτες σε λεπτές λωρίδες και άπλωσέ τες ομοιόμορφα πάνω σε λαδόκολλα. Ράντισέ τες με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι.
3. Ψήσε για 15 λεπτά και μετά άσε το ταψί στην άκρη.
4. Κόψε τα σπαράγγια σε κομμάτια. Ράντισέ τα με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι. Απλώσέ τα ομοιόμορφα στο ταψί δίπλα στις γλυκοπατάτες.
5. Τοποθέτησε το κοτόπουλο πάνω από τα λαχανικά και αλατοπιπέρωσε.
6. Ψήσε για περίπου 15 λεπτά ή έως ότου το κοτόπουλο ροδοκοκκινίσει.
7. Όσο το κοτόπουλο ψήνεται, ανακάτεψε το μπαλσάμικο, το λευκό ξύδι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το πιπέρι και το αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα για 5-7 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
8. Μοίρασε τα λαχανικά και το κοτόπουλο σε τέσσερα δοχεία.
9. Ρίξε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο.
10. Μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο έως και 4 ημέρες.

 

Balsamic Chicken & Veggies Meal Prep

Balsamic Chicken & Veggies Meal PrepFULL RECIPE: http://bzfd.it/2ku93ZG

Posted by Goodful on Friday, 27 January 2017

Editor's Picks:

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece