ShapeTaperaki πρωτεΐνης με σουσαμένια λαχανικά και αβγό!

Μάθε ακριβώς την τεχνική για να μη σου διαλυθεί το αβγό

20.07.2018

εχεις διαβασει

Μπολ με σουσαμένια λαχανικά

Φτιάξε μπολ με σουσαμένια λαχανικά και απλά πρόσθεσε ένα αβγό. Ποσέ ή τηγανητό, προσφέρει μια ξεχωριστή υφή και μια καλή δόση πρωτεΐνης. Ακολούθησε ακριβώς την τεχνική που δίνω για να μη σου διαλυθεί το αβγό.

Δες επίσης: Κράκερ βρώμης με αλεύρι φαγόπυρου, ρίγανη και λιαστή ντομάτα από τη Δρ Μαρία Ψωμά

Μία μερίδα
Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά

Υλικά

  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, λεπτοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. μανιτάρια σε φέτες
  • Θαλασσινό αλάτι + μία πρέζα νιφάδες αλατιού
  • 1/4 φλ. μάραθος σε φέτες
  • 1/4 φλ. καρότα σε φέτες
  • 1/4 φλ. κόκκινη πιπεριά σε φέτες
  • 1 αβγό
  • 3 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. σησαμέλαιο
  • 1/2 κ.γ. σουσάμι

Εκτέλεση

1. Τσιγάρισε απαλά το κρεμμυδάκι με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 λεπτό. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και μία πρέζα αλάτι και τσιγάρισε τα λαχανικά μέχρι να καραμελώσουν, περίπου για άλλα 3 λεπτά. Πρόσθεσε το μάραθο και τα καρότα και συνέχισε μέχρι να μαλακώσουν, για άλλα 2 λεπτά. Τέλος, βάλε και την πιπεριά και τσιγάρισε για περίπου 1 λεπτό, να μαλακώσει λίγο, αλλά να παραμείνει τραγανή. Αλάτισε και μετάφερε τα λαχανικά σε ένα μπολ.

Δες επίσης: Πώς θα φτιάξεις ψωμί από κινόα (και ένα τέλειο spread με αβοκάντο!)

2. Σπάσε ένα αβγό σε ένα μικρό μπολ. Βάλε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με το ξίδι να πάρουν βράση – μετρίασε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει το νερό. Ανακάτεψε απαλά με ένα κουτάλι το νερό για να σχηματιστεί μια δίνη και μετά ρίξε προσεκτικά το αβγό. Βράσ’ το για 1½ λεπτό και βγάλ’ το με τρυπητή κουτάλα.

3. Περίχυσε τα λαχανικά με το σησαμέλαιο. Ολοκλήρωσε με το αβγό, το σουσάμι και
τις νιφάδες αλατιού.

Διατροφική αξία μερίδας: 313 θερμίδες, 24 γρ. λιπαρά (4,2 γρ. κορεσμένα), 16 γρ. υδατάνθρακες, 11 γρ. πρωτεΐνη, 5 γρ. φυτικές ίνες, 696 mg νάτριο

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece