Η προετοιμασία για την ταϊλανδέζικη σαλάτα στο φούρνο δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη: Άπλωσε τα λαχανικά σε ένα ταψάκι, βάλ' τα στο ζεστό φούρνο και μετά πρόσθεσε κάποια φρέσκα λαχανικά για να εξακολουθεί να είναι «σαλάτα». Και είναι έτοιμη! Ένα πιάτο που μπορεί να αποτελέσει κύριο γεύμα με μεγάλη διατροφική αξία και μοναδική γεύση.
Δες επίσης: Μεσογειακή διατροφή: Τι σού προσφέρει και ποιοι είναι οι στόχοι της;
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά • Μερίδες: 4
Ταϊλανδέζικη σαλάτα στο φούρνο - Υλικά:
- 210 γρ. σκληρό τόφου
- 700 γρ. (περίπου) baby bok choy, κομμένο στη μέση
- 2 κίτρινες πιπεριές σε λωρίδες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας με μειωμένο αλάτι
- 1/3 φλ. φυσικό φιστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου
- 2 κ.σ. χυμός λάιμ
- 2 κ.σ. κόκκινη ή πράσινη ταϊλανδέζικη πάστα κάρι
- 1/4 φλ. νερό
- 1 μαρούλι κομμένο
- 2 φλ. φύτρες φασολιών
- 1 μάνγκο κομμένο σε σπιρτόξυλα
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι σε λεπτές φέτες
- 1/4 φλ. χοντροκομμένα ψημένα φιστίκια, κάσιους ή τσιπς καρύδας ή μείγμα ξηρών καρπών
Εκτέλεση
1.Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C. Σε μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου ανακάτεψε μαζί τα πρώτα έξι συστατικά. Ψήσε για 25 με 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά
και να πάρει χρώμα το τόφου.
2.Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε τα υπόλοιπα τέσσερα συστατικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3.Βγάλε τη λαμαρίνα από το φούρνο και μοίρασε πάνω από τα ψητά λαχανικά το μαρούλι, τις φύτρες και το μάνγκο. Περίχυσε με τη σάλτσα φιστικιού και μοίρασε την καυτερή πιπεριά, τους ξηρούς καρπούς και τα τσιπς καρύδας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr