Vegan μπάρες βρόμης με ξηρούς καρπούς από τον Cool Artisan

Πανεύκολες, vegan μπάρες βρόμης για να ξεκινάς τη μέρα σου με φουλ ενέργεια από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη.

MG_4463 http://coolartisan.gr

Ευχαριστούμε τον food & lifestyle blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη. Δες όλες τις συνταγές στο coolartisan.gr

Συστατικά

150 γρ. χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι, προτίμησε ποικιλία medjool dates)

2 κ.σ. φιστικοβούτυρο

2 κ.σ. μέλι ή σιροπι σφενδάμου (αν θες να είναι vegan)

50 γρ goji berries

50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα

50 γρ. αμύγδαλα, χοντροσπασμένα

50 γρ. ηλιόσπορους, χοντροκομμένους

50 γρ. σουσάμι

1 πορτοκάλι, χυμό και ξύσμα

1 κ.γ. κανέλα σκόνη

160 γρ. νιφάδες βρώμης

50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη, λιωμένη σε μπεν μαρί

Εκτέλεση

Κόβουμε σε κομμάτια τους χουρμάδες και τους περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να λιώσουν και τους τοποθετούμε σε ένα μπολ.

Στίβουμε το πορτοκάλι και ρίχνουμε τον χυμό στο μπολ με τους χουρμάδες, προσθέτουμε το μέλι (ή το σιρόπι σφενδάμου) και ανακατεύουμε.

Περνάμε τους ξηρούς καρπούς από το μπλέντερ μέχρι να τους χοντροκόψουμε.

Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς στο φούρνο στους 180°C για 7 λεπτά

Τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι.

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και τα goji berries

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη βρόμη.

Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να ενσωματωθεί πλήρως η βρόμη στο μείγμα μας.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι τοποθετούμε μέσα το μείγμα και απλώνουμε καλά με το χέρι μας.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έναν πλάστη για ευκολία

Σκεπάζουμε το μείγμα με τη λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με ένα κουτάλι κόβουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i