Νιώθεις ότι έχεις συσσωρευμένο θυμό; Αυτά τα workouts θα σε βοηθήσουν να τον μειώσεις

Όταν τα νεύρα χτυπούν...κόκκινο, πάρε τον χρόνο σου και γυμνάσου.

νεύρα iStock

Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό, υγιές συναίσθημα που μπορεί να βιώσει ο καθένας μας, ανά πάσα στιγμή. Συναισθήματα όπως ο φόβος, το άγχος, η θλίψη, η ενοχή μπορούν να εκφραστούν με νευρική συμπεριφορά. Ειδικά σε περιόδους που βιώνεις έντονο στρες, είναι συχνό φαινόμενο να έχεις περισσότερα ξεσπάσματα θυμού. Το πρόβλημα αρχίζει να δημιουργείται, όταν ο θυμός γίνεται ανεξέλεγκτος. Το αρνητικό αυτό συναίσθημα μπορεί να επηρεάσει τόσο το σώμα, όσο και το μυαλό, προκαλώντας σοβαρές βλάβες. Για να τον αποφύγεις, μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο, ή τουλάχιστον έτσι φαντάζει σε κάποιους, ή απλά ξεκίνα να γυμνάζεσαι! Η άσκηση, η οποία παρέχει πολλά και σημαντικά οφέλη στον οργανισμό, σε βοηθάει να αντιμετωπίσεις τον θυμό και να απαλλαγείς απο περαιτέρω προβλήματα. Ποιες ασκήσεις είναι αποτελεσματικές απέναντι στον θυμό;

1.Boxing

Ίσως είναι απο τις πιο γνωστές ασκήσεις που μπορείς να δοκιμάσεις και αμέσως να νιώσεις ανακούφιση. Οι ασκήσεις πυγμαχίας, που εστιάζουν σε κινήσεις γροθιάς και βημάτων, εμπλέκουν όλο το σώμα στην διαδικασία της άθλησης και σε βοηθούν να κάψεις θερμίδες, να ενισχύσεις την δύναμη σου και φυσικά να εκτονωθείς.

2.Σχοινάκι

Άλλη μια μορφή έντονης άσκησης που μπορεί να διώξει το θυμό σου απο τα πρώτα κιόλας λεπτά. Απαιτεί συγκέντρωση και εστίαση στο άλμα και το σχοινάκι, προκειμένου να μην πέσεις. Το μυαλό σου ήδη απασχολείται με κάτι άλλο, προκειμένου να αποδώσεις στην άσκηση, αφήνοντας στην άκρη τα προβλήματα που σου δημιούργησαν τον θυμό.

3.HIIT

Η κυκλική προπόνηση υψηλής έντασης (aka HIIT) κρατάει σε εγρήγορση μυαλό και σώμα για το σωστό αποτέλεσμα. Έτσι, όταν πρέπει να ολοκληρώσεις ορισμένες δυναμικές ασκήσεις, σε συγκεκριμένο χρόνο, δεν έχεις το προνόμιο να απασχολείσαι με ότι σου προκάλεσε θυμό.

4.Γιόγκα

Υπάρχουν διάφορα είδη γιόγκα που μπορούν να αποδειχθούν ωφέλημα στο ζήτημα του θυμού. Κάποια απο αυτά είναι η Hatha γιόγκα, η vinyasa και η power γιόγκα. Ανάλογα με τις κινήσεις και τις στάσεις που ακολουθεί η καθεμία, έχει στόχο να οδηγήσει το σώμα και το μυαλό στην πλήρη γαληνή, αποδεσμεύοντας το απο τα αρνητικά συναισθήματα.

5.Τρέξιμο

Δεν υπάρχει τίποτα αποτελεσματικότερο απο το τρέξιμο στην περίπτωση του θυμού. Είναι σαν να προσπαθείς να ξεφύγεις απο το πρόβλημα και να σταματήσεις να ασχολείσαι με αυτό. Ξεκίνα να τρέχει γρήγορα ή σε πιο αργό ρυθμό και άφησε το σώμα σου να απελευθερωθεί.

Διάβασε επίσης: Γιατί έχεις νεύρα; Τα προβλήματα υγείας που μπορεί να επηρεάζουν τη διάθεσή σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i