Stretching: Πέντε τρόποι για να ενσωματώσεις τις διατάσεις στην καθημερινότητά σου

Απέκτησε μεγαλύτερη ευλυγισία και απαλλάξου από τον πόνο στις αρθρώσεις και τους μύες.

διατάσεις iStock

Οι διατάσεις, aka stretching, είναι ένα αρκετά σημαντικό κεφάλαιο της fitness ρουτίνας που ακολουθούμε. Και αυτό γιατί, τα οφέλη τους είναι πραγματικά πολλά, ιδίως για όσους ακολουθούν έναν πιο καθιστικό τρόπο ζωής που δεν περιλαμβάνει ιδιαίτερα την τακτική άσκηση. Με το stretching όχι μόνο βελτιώνεις την στάση του σώματος σου και αποκτάς μεγαλύτερη ευλυγισία, με αποτέλεσμα την επέκταση του εύρους των κινήσεων σου, αλλά ανακουφίζεις τους μύες και τις αρθρώσεις από πόνους και πιασίματα.

Το πέρασμα των χρόνων, ο τρόπος ζωής καθώς και η πολύωρη καθιστική εργασία, είναι παράγοντες που οδηγούν στην μείωση της ευκινησίας και στην δημιουργία κινητικών δυσκολιών. Για να αποτρέψεις τον παραπάνω κίνδυνο, αρκεί να ενσωματώσεις τις διατάσεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα, ακόμα και όταν δεν πρόκειται να ασκηθείς εντατικά.

Πώς θα ανακουφίσεις τη μέση σου; Με αυτές τις ασκήσεις stretching για γοφούς και γλουτούς

Πρωί

Μόλις ξυπνήσεις: Ξεκίνα την ημέρα σου με μερικές διατάσεις, μόλις ακριβώς σηκωθείς από το κρεβάτι. Σήκω σε όρθια στάση και τέντωσε τα χέρια σου ψηλά πάνω από το κεφάλι, όσο πιο ψηλά μπορείς. Βεβαιώσου ότι παίρνεις σωστές ανάσες. Έπειτα λύγισε ελαφρά τα γόνατα σου και τέντωσε τα ξανά μέχρι την αρχική τους θέση. Επανέλαβε όσο φορές θέλεις.

Δώσε μια αγκαλιά στον εαυτού σου: Έχοντας ξεκινήσει την ημέρα σου κάνε ένα διάλειμμα από την εργασία σου και ξάπλωσε για μια αγκαλιά. Ξάπλωσε ανάσκελα στο πάτωμα ή στο κρεβάτι / καναπέ και φέρει κοντά στο στήθος σου τα γόνατα σου. Με τα χέρια σου αγκάλιασε τις κνήμες σου. Μείνε σε αυτή τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα και επανέλαβε την αγκαλιά δυο τρεις φορές.

Απόγευμα

Πλαϊνά τεντώματα: Καθώς βρίσκεσαι μεταξύ των υποχρεώσεων σου, κάθισε σε μια καρέκλα και προσπάθησε με το δεξί χέρι να ακουμπήσεις το πάτωμα από την δεξιά πλευρά και φέρε το αριστερό χέρι πάνω από το κεφάλι, ώστε να δημιουργηθεί ένα τόξο. Τέντωσε και ανέπνεε σωστά. Επέστρεψε στην αρχική θέση και επανέλαβε από την άλλη πλευρά.

Κυκλικές κινήσεις των αρθρώσεων: Όπου και αν βρίσκεσαι, αφιέρωσε μερικά λεπτά στριφογυρίζοντας γύρω – γύρω τις αρθρώσεις των καρπών και τον αστραγάλων. Αν έχεις την ευελιξία, κάνε το ίδιο με τους ώμους.

Το 5λεπτο πρόγραμμα stretching που θα σου χαρίσει μεγαλύτερη ευλυγισία

Βράδυ

Διατάσεις μετά το ντουζ: Αφού έχεις τελειώσει με το καθιερωμένο βραδινό μπάνιο, χρησιμοποιείσαι την  πετσέτα που σκουπίζεσαι για να τεντώσεις τον θώρακα σου. Πιάσε τις άκρες τις πετσέτας με τα δύο χέρια και άνοιξε την πίσω από το κεφάλι, όσο περισσότερο μπορείς. Επέστρεψε στην αρχική θέση. Δοκίμασε ξανά όσες φορές θέλεις.

Πριν πέσεις στο κρεβάτι: Κλείσε την ημέρα σου με ένα βαθύ κάθισμα. Άπλωσε το δεξί πόδι μπροστά και λύγισε το αριστερό γόνατο πίσω. Η αριστερή φτέρνα με το γόνατο πρέπει να βρίσκονται στην ίδια ευθεία. Κατέβασε τον κορμό σου όσο πιο χαμηλά μπορείς. Επανέλαβε από το άλλο πόδι. Μόλις ολοκληρώσεις, είσαι έτοιμη να κοιμηθείς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i