Ένα είδος άσκησης για όπως κι αν είσαι ψυχολογικά

Δέκα διαφορετικά είδη ασκήσεων, για δέκα διαφορετικές διαθέσεις - καταστάσεις από εμάς για εσένα που ψάχνεις δικαιολογία να μη γυμναστείς και σήμερα.

άσκηση unsplash

Αν η γυμναστική είναι πραγματικά τρόπος ζωής, τότε οφείλουμε να την έχουμε στο πρόγραμμά μας βρέξει χιονίσει. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο και κάπως κουραστικό, ή πιεστικό, ωστόσο η διάθεσή μας δεν πρέπει να επηρεάζει την άσκησή μας. Με λίγα λόγια, η κούραση, η στενοχώρια ή το χανγκόβερ δεν πρέπει να στέκονται ως εμπόδια στο ραντεβού μας με τη γυμναστική. 

Ως αντίλογος στα παραπάνω, έρχεται φυσικά η προσαρμοστικότητα. Σίγουρα δε μπορούμε να ελέγξουμε ή να προγραμματίσουμε τη διάθεσή μας, μπορούμε όμως να επιλέξουμε άσκηση ανάλογα με αυτήν αφού τα είδη άσκησης είναι πολλά, μα και πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Έτσι λοιπόν, συγκεντρώσαμε δέκα διαφορετικά είδη ασκήσεων, τα οποία ταιριάξαμε με δέκα διαφορετικές συναισθηματικές (ή και σωματικές) καταστάσεις για όλες τις μέρες που η διάθεση έρχεται ως δικαιολογία. 

Θυμός

To box μοιάζει να γεννήθηκε για την καταπολέμηση του θυμού. Η άσκηση αυτή όχι μόνο θα σε κάνει να δυναμώσεις χέρια, πόδια και κορμό, αλλά θα σε βοηθήσει να ξεσπάσεις με τον καλύτερο και πιο παραγωγικό για το σώμα σου τρόπο. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θυμώσεις ή που θα εκνευριστείς, απλώς μπες στο ρινγκ. 

Στενοχώρια

Το Yin Yoga, που είναι εμπνευσμένο από την κλασική yoga, μοιάζει η ιδανική άσκηση για να καταπολεμηθεί η στενοχώρια. Μέσα σε εξήντα λεπτά, οι μύες δυναμώνουν, η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει και η αναπνοή γίνεται το επίκεντρο του σώματος, δίνοντάς σου έτσι την ευκαιρία να επεξεργαστείς τα συναισθήματά σου ή και να τα αφήσεις στην άκρη. 

Χαρά

H ιδανική άσκηση για να ακολουθήσεις μία χαρούμενη μέρα δεν είναι άλλη από αυτή που θες. Η χαρά είναι το πιο εύκολο συναίσθημα να διαχειριστείς τη στιγμή που θες να γυμναστείς, αφού χαρίζει στο σώμα έξτρα ενδορφίνες και όρεξη για γυμναστική. 

Βαρεμάρα

Δυσκολία στο να γυμναστούν έχουν δίχως αμφιβολία όσοι βαριούνται. Η βαρεμάρα δεν είναι ποινικό αδίκημα, είναι όμως ένα συναίσθημα που μπορεί να σε κρατήσει μακριά από πολλές ασχολίες και σίγουρα από τη γυμναστική. Το circuit training λοιπόν, η κυκλική αυτή προπόνηση που δεν είναι καθόλου μονότονη και βαρετή, μοιάζει παρακινεί ακόμα και τον πιο "δύσκολο". 

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i