5 ασκήσεις για όλο το σώμα που χρειάζεσαι για να διατηρηθείς νέα

Πώς να φροντίσεις τον εαυτό σου εσωτερικά και εξωτερικά.

run istock

Εάν θέλεις να γεράσεις καλά, χρειάζεται να φροντίζεις τον εαυτό σου, πέρα από τις κρέμες και οποιοδήποτε άλλο μέσο καλλωπισμού. Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι το πιο σημαντικό πράγμα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε να γυμναζόμαστε τακτικά. Σε αντίθεση με το τι πιστεύουν πολλοί, δεν είναι ποτέ αργά για να ασχοληθείς με τη γυμναστική. Είτε είσαι 40, είτε 60 ή 75 ετών, πάντα είναι καλή η στιγμή για να ξεκινήσεις την άσκηση.

Όχι μόνο θα ωφελήσει τη φυσική σου κατάσταση, αλλά και την ψυχική σου ευεξία. Δεν πρέπει να σταματήσουμε να κινούμαστε, όταν φτάσουμε σε μια συγκεκριμένη ηλικία. Αντιθέτως, καθώς έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, είναι η τέλεια ευκαιρία για να περπατήσουμε, να κάνουμε τζόκινγκ ή ακόμα και να πάμε στο γυμναστήριο. Είναι συνήθειες που θα βελτιώσουν τη διάθεσή μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να γυμναζόμαστε αρκετές φορές την εβδομάδα. Η δύναμη είναι μια θεμελιώδης ικανότητα για καλύτερα χρόνια στην τρίτη ηλικία. Θα πρέπει να συμπεριλάβουμε στη ρουτίνα μας ασκήσεις που ενεργοποιούν τους μυς μας. Δε χρειάζεται να σηκώνουμε πολύ βάρος, αν αυτό μας τρομάζει. Μπορούμε απλά να επικεντρωθούμε σε ασκήσεις με το δικό μας βάρος ή με ταινίες αντίστασης.

Η απόκτηση σκελετικής μυϊκής δύναμης θα μας επιτρέψει να καίμε θερμίδες και να διατηρούμε ένα υγιές βάρος, ενώ παράλληλα θα μειώσουμε τον κίνδυνο τραυματισμού ή σπασμένων οστών. Υπάρχουν μερικές βασικές ασκήσεις που ο καθένας μπορεί να κάνει στο σπίτι. Είναι βασισμένες στο Pilates, χαμηλού αντίκτυπου και θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε δύναμη, διατηρώντας παράλληλα την καρδιαγγειακή μας ικανότητα.

Σανίδα

Πρόκειται για μια κλασική άσκηση που ενισχύει σημαντικά τον κορμό, οπότε θα αποκτήσουμε δύναμη στη σπονδυλική στήλη και τους κοιλιακούς. Μπορείς να την κάνεις στους πήχεις σου (με τους αγκώνες σας ακριβώς κάτω από τους ώμους σου) ή με τη μορφή υψηλής σανίδας με τα χέρια σου ίσια και τις παλάμες σου ακριβώς κάτω από τους ώμους σου. Είναι σημαντικό να κρατάς τον κορμό σου απασχολημένο ανά πάσα στιγμή.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i