2 ασκήσεις προετοιμασίας για να πετύχεις το πρώτο σου push-up

Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να κατακτήσεις την τεχνική. Ξεκίνα με τις κατάλληλες ασκήσεις και σε λίγες εβδομάδες θα μπορείς να εκτελέσεις με ασφάλεια και επιτυχία όχι μόνο ένα, αλλά πολλά push-ups.

every-day-gets-easier-picture-id522979121

Από τον Άγγελο Χλεμπογιάννη, personal trainer (iconfitness.gr).

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτής της άσκησης, έτσι που να προσαρμόζεται σε κάθε φυσική κατάσταση. Πολλές παραλλαγές επιστρατεύουν διαφορετικές μυϊκές ομάδες. Οι προασκήσεις που αναφέρονται εδώ δουλεύουν τους ίδιους μυς και διαφέρουν ως προς το βαθμό δυσκολίας τους. Γι’ αυτό και θεωρούνται προπαρασκευαστικές, αν σε ενδιαφέρει να βάλεις τα push-ups στις προπονήσεις σου.

Έτσι θα κάνεις το πρώτο push-up

Δεν είσαι έτοιμη; Βάλε αυτές τις προασκήσεις στο πρόγραμμά σου. Με την επίβλεψη του γυμναστή σου και με τη δική σου επιμονή, θα σε βοηθήσουν να προετοιμάσεις το σώμα σου χωρίς να διακινδυνεύεις τραυματισμούς.

Άσκηση προετοιμασίας Νο 1

  • Στήριξε τις παλάμες σου σε μία μπάρα ή σε ένα box στο γυμναστήριο στο ύψος της μέσης ή και πιο ψηλά, αν αυτό είναι απαραίτητο. Εκτέλεσε την άσκηση σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες, μόνο που σε αυτή την περίπτωση, αντί για το έδαφος, θα φέρνεις το στήθος στην μπάρα.
  • Η άσκηση μπορεί να γίνει και στο σπίτι σε ένα έπιπλο, όπως ένα σταθερό γραφείο. Σημαντικό: Εκτέλεσε την άσκηση σε όλο το εύρος κίνησης, φέρνοντας το στήθος κάθε φορά χιλιοστά πάνω από τη σταθερή επιφάνεια στην οποία στηρίζεσαι.
  • Εκτέλεσε 3-5 σετ για όσες επαναλήψεις μπορείς, με διάλειμμα ενός λεπτού, κάθε δεύτερη μέρα. Όταν πια «βγάζεις» σε όλα τα σετ τουλάχιστον 12 επαναλήψεις με σωστή τεχνική, μπορείς να προχωρήσεις στη δεύτερη προάσκηση.

Άσκηση προετοιμασίας Νο 2

  • Ξεκίνα από τη θέση εκτέλεσης push-ups, μόνο που θα ακουμπήσεις τα γόνατά σου σε ένα στρώμα γυμναστικής, ή σε κάποιο μαξιλάρι, ή ακόμα και στο χαλί στο σπίτι, για πιο άνετη θέση. Η κίνηση που κάνεις θα πρέπει να είναι η ίδια με τα κανονικά push-ups. Συγκεντρώσου και σφίξε καλά την κοιλιά σου ώστε να μη σηκώνεται η λεκάνη σου ψηλά.
  • Εκτέλεσε 3-5 σετ για όσες επαναλήψεις αντέχεις, με διάλειμμα ενός λεπτού, κάθε δεύτερη μέρα. Όταν πλέον θα «βγάζεις» σε όλα τα σετ τουλάχιστον 15 επαναλήψεις, έχει έρθει η ώρα να δοκιμάσεις το πρώτο σου «αληθινό» push-up.

Διάβασε επίσης: Η σωστή τεχνική για το push-up από τον trainer

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i