Οι fitVPaddiction σού δείχνουν πώς θα αποκτήσεις δυνατό σώμα μόνο με 1 σχοινί

Γυμνάσου με τη φίλη ή το φίλο σου οποιαδήποτε εποχή του χρόνου - είτε είσαι διακοπές, είτε βρίσκεσαι σπίτι.

fitvpaddiction-default-askiseis

Φωτογράφηση: Πάνος Γεωργίου. Από τις Βίβιαν Δράκου και Ολυμπία Χάτζογλου (Instagram: @fitvpaddiction).

1 σχοινί, 2 άτομα, 5 ασκήσεις: Οι αθλήτριες και Instagrammers Βίβιαν Δράκου και Ολυμπία Χάτζογλου μάς συστήνουν το δικό τους ασκησιολόγιο που γίνεται μόνο με ένα σχοινί και μπορείς να ακολουθήσεις όλες τις εποχές του χρόνου.

Σου έχουμε ήδη συστήσει τις @Fitvpaddiction μέσα από το Shape, τις Ελληνίδες fitness influencers και αθλήτριες που μας εμπνέουν για άσκηση μέσα από το λογαριασμό τους στο Ιnstagram. Τώρα δημιούργησαν ειδικά για το Shape ένα εύκολο ασκησιολόγιο με 5 ασκήσεις που μπορείς να κάνεις είτε στην παραλία το καλοκαίρι είτε σε κάποιο κλειστό χώρο το χειμώνα, έχοντας ως μόνο αξεσουάρ ένα σχοινί.

Πάρε τη φίλη ή το φίλο σου και ξεκίνα! «Πάρε ένα ναυτικό σχοινί για τη γυμναστική σου και την κολλητή ή το φίλο σου και ξεκίνα την ιδιαίτερη αυτή προπόνηση με τα ναυτικά σχοινιά. Η προπόνηση προσφέρει ενδυνάμωση σε όλο το σώμα και ειδικά στα πόδια, τα χέρια αλλά και στην κοιλιά και στον κορμό. Μετά την προπόνηση θα νιώσεις ευεξία και ηρεμία».

1. Καθίσματα με βάρος

Οι fitVPaddiction σού δείχνουν πώς θα αποκτήσεις δυνατό σώμα μόνο με 1 σχοινί - εικόνα 1

Εκτελούμε καθίσματα κρατώντας το σχοινί μπροστά από το στήθος μας με λυγισμένους αγκώνες στο ίδιο ύψος με τους ώμους μας. Προσοχή, όταν κάνεις το κάθισμα, τα γόνατα να μην ξεπερνούν τα δάχτυλα των ποδιών!

2. Push-ups με αντίσταση

Οι fitVPaddiction σού δείχνουν πώς θα αποκτήσεις δυνατό σώμα μόνο με 1 σχοινί - εικόνα 2

Η μία κρατά δυνατά το σχοινί δουλεύοντας κοιλιακούς και δύναμη στα πόδια, ενώ η άλλη εκτελεί push-ups με κλειστούς αγκώνες. Τα χέρια περνούν ξυστά με τον κορμό δουλεύοντας με αυτό τον τρόπο και στήθος, τρικεφάλους, ακόμα και κοιλιακούς για ισορροπία.

3. Πλάγιες προβολές

Οι fitVPaddiction σού δείχνουν πώς θα αποκτήσεις δυνατό σώμα μόνο με 1 σχοινί - εικόνα 3

Κρατιόμαστε από τα σχοινιά, η μία από τη μια πλευρά, η άλλη από την άλλη, με όρθιο κορμό και δυνατά χέρια. Εκτελούμε συγχρόνως πλάγιες προβολές, με λυγισμένο το πόδι που κάνει την κίνηση σε 90° και τεντωμένο το άλλο. Tips: Το βάρος του σώματος να είναι στη φτέρνα, το γόνατο να μην ξεπερνά τη μύτη του ποδιού και τα χέρια ελαφρώς λυγισμένα.

4. Διπλά κύματα

Οι fitVPaddiction σού δείχνουν πώς θα αποκτήσεις δυνατό σώμα μόνο με 1 σχοινί - εικόνα 4

Στεκόμαστε σε ημικάθισμα με δυνατή κοιλιά, γέρνουμε µπροστά από τα ισχία και, κρατώντας και στα δύο χέρια δύο άκρες από το σχοινί, σηκώνουμε δυνατά τα χέρια στο ύψος των ώµων και προς τα γόνατα, δηµιουργώντας µικρά προς µέτρια κύµατα µε κατεύθυνση προς τα μπρος.

5. Κάμψεις δικεφάλων

Οι fitVPaddiction σού δείχνουν πώς θα αποκτήσεις δυνατό σώμα μόνο με 1 σχοινί - εικόνα 5

Η μία κρατά δυνατά το σχοινί δουλεύοντας κοιλιακούς και δύναμη στα πόδια, η άλλη εκτελεί κάμψεις δικεφάλων κρατώντας το σχοινί και έχοντας τα γόνατά της λυγισμένα σε κάθισμα, είτε βαθύ είτε ημικάθισμα. Με αυτό τον τρόπο δουλεύονται δικέφαλοι, κοιλιακοί και πόδια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i