Σφίξε κοιλιά, γλουτούς και πόδια με κάθισμα στο ένα πόδι

Οι γλουτοί σου θα γίνουν όπως ακριβώς θα ήθελες με μια κίνηση. Με την ίδια άσκηση θα σφίξεις την κοιλιά και τα πόδια σου.

23.01.2019

εχεις διαβασει

Θέλεις μία άσκηση που μπορείς να κάνεις στο σπίτι και να τονώσεις ταυτόχρονα κοιλιά, γλουτούς και πόδια; Δοκίμασε κάθισμα στο ένα πόδι με οριζόντια κίνηση των χεριών. Δες παρακάτω πώς θα την κάνεις σωστά και το λάθος που πρέπει να αποφύγεις.

Κάθισμα στο ένα πόδι με οριζόντια κίνηση των χεριών

Γυμνάζει γλουτούς, πόδια, κοιλιά και ώμους.

Στηρίξου στο ένα πόδι και τοποθέτησε τα χέρια σου ανοιχτά (με τα βαράκια του Shape ή τα δικά σου βαράκια) στο ύψος των ώμων. Πρόσεξε να μην είναι εντελώς τεντωμένο το πόδι στήριξης και το πέλμα σου να πατάει ολόκληρο, με έμφαση στη φτέρνα. Κράτα το ελεύθερο πόδι ανοιχτό στο πλάι και τεντωμένο.

Κίνηση δεύτερη

Με την πλάτη ίσια και το βλέμμα σου να κοιτά μπροστά και όχι κάτω λύγισε το πόδι στήριξης και κάνε κάθισμα ενώ συγχρόνως φέρε το αριστερό χέρι προς το δεξί. Σφίξε την κοιλιά για καλύτερη ισορροπία. Πάτα καλά τη φτέρνα, βγάλε αέρα και σήκω στην αρχική σου θέση ανοίγοντας τα χέρια.

Ο λανθασμένος τρόπος να εκτελέσεις την άσκηση

Κατά τη διάρκεια της κίνησης μη λυγίζεις το πόδι αιώρησης και μη στρίβεις τη λεκάνη, γιατί υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού για το γόνατο στο πόδι στήριξης.

Editor's Picks

Περισσότερα από Fitness

#shapegreece