Αυτά είναι τα 5 πιο δημοφιλή προγράμματα άσκησης στην Ελλάδα τώρα

Έτοιμη να ξεκινήσεις και πάλι γυμναστήριο; Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή προγράμματα που θα βρεις

shutterstock_720483973 By Jacob Lund
1. Asana Yoga (Detox Antiaging)

1. Asana Yoga (Detox Antiaging)

Τι είναι: Ένα δυναμικό μάθημα που στόχο έχει την αποτοξίνωση του σώματος και του μυαλού μέσα από στάσεις της γιόγκα, καθώς και αναπνοές, σχεδιασμένες να βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξίνων από τον οργανισμό. Σε ποιες απευθύνεται: Σε όλες όσες θέλουν να αποτοξινώσουν σώμα και πνεύμα. Τι προσφέρει: Ισορροπεί τις ορμόνες, διεγείρει το ενδοκρινικό σύστημα, τονώνοντας την κυκλοφορία του αίματος με ειδικές ασκήσεις προσώπου, επιτυγχάνοντας έτσι την αντιγήρανση. Γιατί να το προτιμήσεις: Για να τονώσεις τον οργανισμό σου, το σώμα σου, να αποτοξινωθείς και να νιώσεις, αλλά και να φαίνεσαι νεότερη. Κάθε πότε: Τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα από μία ώρα. Θερμίδες που καις: Περίπου 250 την ώρα. Όπως και με τη μέθοδο του Πιλάτες, η γιόγκα δεν έχει καμία σχέση με αερόβιο πρόγραμμα, έτσι ώστε να επιτυγχάνεις πολλές καύσεις στον οργανισμό και απώλεια κιλών. Αυτό όμως που επιτυγχάνεις είναι κυρίως εσωτερικό αποτέλεσμα.

2. Pole Dance & Fitness

2. Pole Dance & Fitness

Τι είναι: Πρόκειται για γυμναστική σε στύλο, η οποία συνδυάζει μοναδικά το χορό με τη γυμναστική προσδίδοντας ευλυγισία, χάρη και αρμονία στην κίνηση. Σε ποιες απευθύνεται: Σε όσες θέλουν να αποκτήσουν ευλυγισία και να ταιριάξουν με επιτυχία το χορό και τη γυμναστική. Οι ασκήσεις κλιμακωτής δυσκολίας το κάνουν κατάλληλο για άτομα κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Τι προσφέρει: Το βάρος του σώματος χρησιμοποιείται ως αντίσταση δυναμώνοντας τα χέρια, την πλάτη, τους κοιλιακούς και τους γλουτούς, ενώ τονίζει τη γράμμωση διατηρώντας τη θηλυκότητα του γυναικείου σώματος. Καθώς ο βαθμός δυσκολίας των ασκήσεων αυξάνεται και η κινησιολογία αρχίζει να περιλαμβάνει περιστροφές και αναποδογυρίσματα, η δύναμη της μέσης και του κορμού αυξάνεται ραγδαία δημιουργώντας ένα σώμα υγιές, γυμνασμένο και δυνατό. Ως μη αερόβια γυμναστική, αυξάνει το μεταβολισμό και το σώμα συνεχίζει την καύση θερμίδων για ώρες μετά το τέλος της άσκησης. Γιατί να το προτιμήσεις: Για να αυξήσεις την αντοχή σου μέσα από τις απαιτητικές χορογραφίες, να αποκτήσεις πλήρη συναίσθηση και έλεγχο του σώματος σου, αλλά και εντυπωσιακή στάση και κίνηση από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες. Το σταδιακό πέρασμα σε ολοένα δυσκολότερες κινήσεις θα σου παρέχει συνεχή ικανοποίηση και πρόκληση για το επόμενο βήμα, κάνοντας τη γυμναστική διασκέδαση. Κάθε πότε: Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα από μία ώρα. Θερμίδες που καις: Ένας αρχάριος μαθητής μπορεί να κάψει 290-400 θερμίδες ανά ώρα και ένας προχωρημένος μέχρι 700.

3. Kettlebell Fitness Training

3. Kettlebell Fitness Training

Τι είναι: Μία σιδερένια μπάλα με λαβή από επάνω, το Kettlebell, αν και παλιό εργαλείο, αποτελεί νέα μόδα στη γυμναστική. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι σούπερ σταρ του Χόλιγουντ γυμνάζονται με τα Kettlebells. Στην Ελλάδα έχουμε τον Παντελή Φιλικίδη που θεωρείται ο «μύθος» του αθλήματος και της μεθόδου. Σε ποιες απευθύνεται: Σε όσες θέλουν να γυμναστούν σκληρά, αποτελεσματικά, χωρίς να διαθέτουν πολύ χρόνο. Ιδανικό για γυναίκες που αναζητούν ένα καλλίγραμμο σώμα χωρίς να σπαταλούν το χρόνο τους άδικα στο γυμναστήριο. Τι προσφέρει: Στην προπόνηση με τα Kettlebells, με κάθε άσκηση γυμνάζεται όλο το σώμα, ιδρώνεις και χτίζεις απίστευτη δύναμη, αντοχή, αποκτώντας κυρίως δυνατή μέση, δυνατά χέρια και γράμμωση σε όλο το σώμα. Μπορεί να συνδυαστεί άριστα με ασκήσεις σωματικού βάρους (body weight exercises) και να κάνεις ένα συνδυαστικό πρόγραμμα γυμναστικής απίστευτα δυνατό (cross training). Γιατί να το προτιμήσεις: Οι λόγοι είναι αρκετοί: τα προγράμματα είναι σύντομα, διάρκειας από 10 έως 30 λεπτά για όσες δεν έχουν πολύ χρόνο, οι ειδικές ασκήσεις που περιλαμβάνει δε μοιάζουν με του γυμναστηρίου και έτσι δεν πλήττεις. Τέλος, θέτεις εσύ τα όρια που θέλεις κάθε φορά να ξεπεράσεις, βλέποντας τον εαυτό σου να βελτιώνεται. Κάθε πότε: Καθημερινά. Τα προγράμματα είναι μικρής διάρκειας, αλλά υψηλής έντασης ή τρεις φορές την εβδομάδα με μεγαλύτερης διάρκειας προγράμματα πιο χαμηλής έντασης. Θερμίδες που καις: Από 200 έως 400 θερμίδες. Με 15 λεπτά προπόνησης με τα Kettlebells σε υψηλή ένταση.

4. Tai Chi & Y.Gin

4. Tai Chi & Y.Gin

Τι είναι: Μια σειρά δυναμικών κινήσεων, ελικοειδών και ενεργειακών κινήσεων, αλμάτων και πηδημάτων. Οι ήρεμες κινήσεις σε συνδυασμό με τις αναπνοές εξασκούν σώμα και πνεύμα. Σε ποιες απευθύνεται: Σε όποια γυναίκα θέλει να γυμναστεί με ένα διαφορετικό τρόπο, αλλά και να γνωρίσει μία από τις πιο γνωστές κινέζικες πολεμικές τέχνες. Τι προσφέρει: Απώλεια βάρους, ενώ ταυτόχρονα τονώνει τη φόρμα σου και βελτιώνει τη δύναμη, την αντοχή, την ψυχική και σωματική σου ισορροπία. Γιατί να το προτιμήσεις: Για να δυναμώσεις την ψυχική και σωματική σου αντοχή, μέσα από την αρμονία και την πλαστικότητα των κινήσεων. Κάθε πότε Tai Chi: δύο φορές την εβδομάδα από 50 λεπτά, Y.Gin: μία φορά την εβδομάδα από 50 λεπτά. Θερμίδες που καις: Από 250 έως 350 θερμίδες την ώρα.

5. Pilates Core Challenge/Pilates Evolution

5. Pilates Core Challenge/Pilates Evolution

Τι είναι: Είναι μέθοδος ολοκληρωμένων ασκήσεων και δημιουργήθηκε από τον Τζότζεφ Πιλάτες. Το κλασικό σύστημα (ματ) περιλαμβάνει κυρίως ασκήσεις εδάφους με διάφορα αξεσουάρ, π.χ., μπάλα, Pilates rings. Παράλληλα μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω του ειδικού μηχανήματος Reformer ή Cadillac σε προσωπικό μάθημα (personal). Σε ποιες απευθύνεται: Σε όλες τις γυναίκες όλων των ηλικιών, σε έγκυες (μετά τον 3ο μήνα κύησης), σε γυναίκες με μυοσκελετικά προβλήματα, π.χ., μέση, αυχένα, πλάτη, γόνατα κ.λπ. Τι προσφέρει: Οδηγεί στην τόνωση και ενδυνάμωση των μυών που αποτελούν τον πυρήνα του σώματος (κοιλιακοί, ραχιαίοι, γλουτοί). Επίσης, βελτιώνεται η στάση του σώματος, η ικανότητα της ευλυγισίας και η σταθερότητα της σπονδυλικής στήλης. Η συνεχής έμφαση στην αναπνοή οξυγονώνει το αίμα, ανανεώνει τα κύτταρα και αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Γιατί να το προτιμήσεις: Για να αποκτήσεις πιο λεπτή και αέρινη σιλουέτα, δύναμη, ευλυγισία, σταθερότητα στη σπονδυλική στήλη και ενδυνάμωση κοιλιακών, ραχιαίων και γλουτών, καθώς και αποκατάσταση τραυματισμών. Κάθε πότε: Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα από μία ώρα. Θερμίδες που καις: Οι θερμίδες που καίγονται εξαρτώνται από τον κάθε οργανισμό και παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i