Το πρόγραμμα άσκησης που γίνεται πάντα και παντού (ναι, και το καλοκαίρι!)

Για αυτό το πρόγραμμα δε χρειάζεσαι εξοπλισμό παρά μόνο το σώμα σου.

woman-doing-yoga-at-home-picture-id1130167685

Συνδυάζει μυική ενδυνάμωση και αεροβική για να καις λίπος και σμιλεύεις τους μυς. Μπορείς να το κάνεις όπου κι αν βρίσκεσαι!

H αποστολή σου

Όταν έχεις μόνο μισή ώρα για να γυμναστείς, συνήθως πρέπει να επιλέξεις μεταξύ αεροβικής ή μυϊκής ενδυνάμωσης. Εάν όμως θυσιάσεις την πρώτη, δε θα κάψεις πολλές θερμίδες. Αν, πάλι, παραλείψεις τη δεύτερη, δε θα τονώσεις τους μυς. Αυτό το συνδυαστικό πλάνο επιλύει το πρόβλημα.

Θα κάνεις εναλλαγές ανάμεσα σε τρέξιμο και ασκήσεις ενδυνάμωσης που χρησιμοποιούν το βάρος του σώματος ως αντίσταση. Επειδή δε χρειάζεται να σταματάς για να πιάσεις βαράκια, μπορείς να μεταβαίνεις γρήγορα από τη μια άσκηση στην άλλη, οπότε η καύση θερμίδων θα είναι υψηλή, ακόμη κι όταν θα εκτελείς ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης.

Το πρόγραμμα αυτό πραγματικά εκμεταλλεύεται κάθε λεπτό, δίνοντάς σου τα οφέλη δύο τρόπων άσκησης σε έναν.

Το πρόγραμμα άσκησης που γίνεται πάντα και παντού (ναι, και το καλοκαίρι!) - εικόνα 1

Πώς αποδίδει

Κάνε ζέσταμα και μετά το πρώτο διάστημα, που περιλαμβάνει τρέξιμο, πηδηματάκια μπρος-πίσω σε θέση κάμψης, βαθιά καθίσματα («λαγουδάκια») και προβολές με κλοτσιά μπροστά (για να μάθεις πώς να τις κάνεις, δες την Απαραίτητη Άσκηση).

Μπορείς να τρέξεις σε διάδρομο, να κάνεις επιτόπιο τζόγκινγκ ή σχοινάκι, να περπατήσεις στην αυλή σου. Χαλάρωσε με επιτόπιο βάδην ή περπάτημα και στη συνέχεια πέρνα σε διατάσεις.

Το πρόγραμμα άσκησης που γίνεται πάντα και παντού (ναι, και το καλοκαίρι!) - εικόνα 2

Προβολή με κλοτσιά μπροστά

  • Στάσου όρθια με τα πέλματα ελαφρώς ανοιχτά και τις παλάμες στους γοφούς. Κάνε προβολή προς τα πίσω με το αριστερό πόδι σχετικά λυγισμένο, ώστε ο δεξιός μηρός να είναι παράλληλος με το πάτωμα (Α).
  • Τέντωσε το δεξί πόδι, ενώ κλοτσάς μπροστά με το αριστερό και σηκώνεις τα χέρια πάνω από το κεφάλι (Β). Επίστρεψε στην αρχική στάση και επανάλαβε από την άλλη πλευρά. Συνέχισε για 1 λεπτό, κάνοντας εναλλαγές από το ένα πόδι στο άλλο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i