Τέσσερις ασκήσεις stretching για άμεση αποθεραπεία μετά την έντονη άσκηση

Η αποθεραπεία, όπως και το ζέσταμα, είναι σημαντικό μέρος μιας ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής προπόνησης ώστε να αποφευχθούν οι μυϊκοί τραυματισμοί και ο χρόνιος πόνος.

αποθεραπεία iStock

Οι τραυματισμοί είναι πολύ συχνό φαινόμενο μεταξύ των αθλητών, αλλά και των ερασιτεχνών που επιδιώκουν να παραμείνουν σε φόρμα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Αυτό συμβαίνει γιατί είτε ακολουθούν έντονες προπονήσεις χωρίς την απαιτούμενη ανάπαυση μεταξύ αυτών, είτε γιατί δεν ολοκληρώνουν σωστά το πρόγραμμα γυμναστική τους.

Η αποθεραπεία, όπως και το ζέσταμα, είναι σημαντικό μέρος ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού workout καθώς βοηθάει στην αποκατάσταση, την ενίσχυση αλλά και την οικοδόμηση των μυών. Παραλείποντας τις εν λόγω ασκήσεις είναι πολύ πιθανό να οδηγηθείς σε μυϊκούς τραυματισμούς και χρόνιους πόνους, αφού το σώμα σου δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να "αναρρώσει" από την έντονη άσκηση.

Τέσσερις σύντομες ασκήσεις stretching για να εντάξεις στο πρόγραμμα γυμναστικής σου

1. Threading the Needle

Ξεκίνα από την στάση της yoga τραπεζάκι, με τα γόνατα λυγισμένα κάτω από τους γοφούς και τους καρπούς στην ίδια ευθεία κάτω από τους ώμους. Τέντωσε πρώτα το δεξί χέρι κάτω από το αριστερό, λυγίζοντας το δεύτερο ελαφρώς, και προσπάθησε να χαμηλώσεις το κεφάλι σου στο έδαφος τόσο ώστε να κοιτάξεις προς τα επάνω. Μείνε μερικά δευτερόλεπτα στην θέση αυτή και επέστρεψε στην αρχική σου θέση. Δοκίμασε αργά και σταθερά και με το άλλο χέρι.

2. Στάση Σφίγγα

Ξάπλωσε πάνω σε ένα στρώμα yoga μπρούμητα, με τα δάχτυλα των ποδιών και το μέτωπό να ακουμπούν στο έδαφος. Λύγισε τους αγκώνες κάτω από τους ώμους και στήριξε τους πήχεις στο πάτωμα. Ανέπνευσε βαθιά και σήκωσε στο κεφάλι και το στήθος προς τα πάνω, καθώς η κοιλιά παραμένει στο έδαφος. Οι τετρακέφαλοι πρέπει να είναι ενωμένοι και το κεφάλι στραμμένο προς τα πάνω. Μείνε για μερικά δευτερόλεπτα, εξέπνευσε και επέστρεψε στην αρχική θέση.

3. Στάση περιστέρι

Καθώς βρίσκεται ξαπλωμένη μπρούμητα στο έδαφος, φέρε τις παλάμες να στηρίξουν το μέτωπο. Έπειτα φέρε το ένα πόδι λυγισμένο κάτω από το στήθος, ώσπου η κνήμη να βρεθεί στο πάτωμα. Αν θέλεις μπορείς να τεντώσεις τις παλάμες πάνω από το κεφάλι χωρίς να μετακινήσεις το μέτωπο από το έδαφος.

4. Περιστροφή ώμων 

Σε όρθια θέση κράτησε το στήθος και τους κοιλιακούς σφιχτούς. Σήκωσε τους ώμους όσο το δυνατόν ψηλότερα και στριφογύρισέ τους προς τα πίσω και κάτω, σφίγγοντας τις ωμοπλάτες μεταξύ τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i