6 στάσεις γιόγκα που θεραπεύουν τον πονοκέφαλο

...το ίδιο αποτελεσματικά με ένα παυσίπονο.

πονοκέφαλος iStock

Η γιόγκα είναι το είδος γυμναστικής που χαρίζει στον οργανισμό πολλαπλά οφέλη, τόσο σε σωματικό επίπεδο, όσο και σε πνευματικό. Χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες και τεχνικές, οι οποίες ανάλογα με τις κινήσεις που διαθέτουν, στοχεύουν στην ενδυνάμωση και τόνωση του σώματος, στην απώλεια βάρους και την καύση θερμίδων, στην βελτίωση της στάσης του σώματος και προστασία της σπονδυλικής στήλης, στην πρόληψη καρδιαγγειακών και ψυχολογικών ασθενειών. Η γιόγκα προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία σε μυαλό και σώμα, ενώ ανακουφίζει απο τον μυϊκό πόνο. Μεταξύ των τελευταίων και ο πονοκέφαλος, ο οποίος μπορεί να θεραπευτεί εξίσου αποτελεσματικά με την γιόγκα, σύμφωνα με την Dani Schenone, ολιστική θεραπεύτρια.

"Οι πονοκέφαλοι έντασης είναι αρκετά συνηθισμένοι και προκύπτουν από τεντωμένους μύες γύρω από το κεφάλι και το λαιμό. Η γιόγκα επεκτείνει και τεντώνει αυτά τα σφιχτά σημεία, τα οποία απελευθερώνουν την ένταση που προκαλεί τον πονοκέφαλο. Επιπλέον, το άγχος μπορεί να είναι ο ένοχος των πονοκεφάλων κάποιου και η γιόγκα είναι μια πρακτική που ανακουφίζει από το άγχος και επικεντρώνεται στη διατήρηση της αίσθησης της ηρεμίας", τονίζει η ειδικός.

Παρακάτω θα βρεις 6 στάσεις γιόγκα που ανακουφίζουν τον πονοκέφαλο

1. Child Pose

child pose
iStock

Μια απο τις πιο γνωστές στάσεις γιόγκα, την οποία μπορείς να εφαρμόσεις κατά την διάρκεια του πονοκεφάλου καθώς και πριν γίνει πολύ έντονος. Αφού ολοκληρώσεις, κάνε μασάζ στο κεφάλι, στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια.

2. Table Top Pose

table pose
iStock

Η ένταση στο λαιμό και τους ώμους σχετίζεται με την ένταση στο μέσο ή το κάτω μέρος της πλάτης, έτσι έπειτα απο την child προχώρησε στην στάση τραπεζάκι, ακουμπώντας παλάμες και γόνατα στο πάτωμα. Στην εκπνοή τέντωσε την πλάτη σου προς τα πάνω.

3. Seated Neck Release

neck pose
iStock

Η περιστροφή του αυχένα δεξιά και αριστερά επεκτείνει τους μύες, οι οποίοι συνήθως σχετίζονται με τους πονοκεφάλους. Χρησιμοποίησε το χέρι σου, τοποθετώντας το πάνω στο κεφάλι, για να καθοδηγείς ελαφρά το τέντωμα.

4. Bridge Pose

bridge pose
iStock

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα χέρια στο πλάι. Πάρε βαθιά εισπνοή καθώς πιέζεις το κάτω μέρος του σώματος σου, ώστε να σηκώσεις την λεκάνη σου σε θέση γέφυρας. Το πάνω μέρος το σώματος παραμένει στο έδαφος. Εκπνέοντας κύλισε απαλά την μέση σου στην αρχική στάση.

5. Legs-up-the-Wall Pose

legs up
iStock

Η στάση αυτή μπορεί να σου φανεί δύσκολη, ειδικά αν δεν έχεις ασχοληθεί ξανά με την γιόγκα. Ωστόσο, αυτή βοηθάει στη ροή και την κυκλοφορία του αίματος, ενθαρρύνει τη χαλάρωση και την αποκατάσταση. Επιπλέον, επιμηκύνει το λαιμό, επιτρέποντας ένα απαλό τέντωμα αυτών των σφιγμένων μυών.

6. Shavasana

shavasana
iStock

Ξάπλωσε ελαφρά ανάσκελα στο έδαφος και δώσε στον εαυτό σου πέντε λεπτά να ξεκουραστεί. Προσπάθησε να χαλαρώσεις ακολουθώντας την κίνηση της αναπνοής στο σώμα σου.

Διάβασε επίσης: 

4 λόγοι υγείας για να βάλεις τη yoga στη ζωή σου – με επιστημονικές αποδείξεις

Ασκήσεις γιόγκα για αρχάριους: Διάλεξε βίντεο με 10, 20, 40 ή 60 λεπτά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i