Το λάθος που επιβαρύνει τις αρθρώσεις σου

Μπορείς να απολαύσεις πολλά οφέλη από την καθημερινή γυμναστική, αρκεί φυσικά να εκτελείς σωστά και προσεκτικά τις ασκήσεις.

αρθρώσεις iStock

Η γυμναστική προσφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στην σωματική, όσο και ψυχική υγεία. Η διαπίστωση αυτή έχει παγιωθεί έπειτα από πολλές μελέτες και έρευνες, οι οποίες παρουσιάζουν τον τρόπο που επιδρά η καθημερινή άσκηση στην ζωή μας. Είτε απολαμβάνεις περισσότερο αερόβιες προπονήσεις, είτε πιο δυναμικές, η γυμναστική ουσιαστικά σε βοηθάει να ζήσεις μια καλύτερη και πιο υγιή ζωή, απαλλαγμένη από προβλήματα άλλοτε σοβαρά και άλλοτε απλές ενοχλήσεις.

Η τακτική και συνεπής άσκηση προλαμβάνει επίσης θέματα υγείας που σχετίζονται με το εύρος των κινήσεων που πραγματοποιούμε ανά πάσα στιγμή. Η ενδυνάμωση των μυών αλλά και η ενίσχυση των συνδέσμων, που προκύπτουν μέσω αυτής, λειτουργούν προστατευτικά για τις αρθρώσεις, οι οποίες με την σειρά τους προστατεύουν τα οστά από την τριβή και κατ’ επέκταση την απώλεια κινητικότητας. Οι τελευταίες επωμίζονται καθημερινά σημαντικό μέρος του συνολικού μας βάρους, για αυτό και είναι αρκετά επιρρεπείς με το πέρασμα του χρόνου. Για να τις διατηρήσεις σε "φόρμα", δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το να εκτελείς σωστά και κυρίως προσεκτικά τις ασκήσεις γυμναστικής που ακολουθείς.

Γιατί επιβαρύνονται οι αρθρώσεις με τη γυμναστική:

Όπως αναφέραμε ήδη, οι αρθρώσεις λειτουργούν στο μέγιστο βαθμό όταν ακολουθείς μια τακτική προπόνηση ασκήσεων. Ωστόσο, πολλοί θεωρούν πως η "συνεπής άσκηση" ισοδυναμεί με καθημερινές προπονήσεις που εξαντλούν το σώμα. Οι ημέρες ξεκούρασης είναι απαραίτητες μεταξύ των δυναμικών προγραμμάτων γυμναστικής, τα οποία προκαλούν ένταση και στρες στο νευρικό σύστημα, προκειμένου να μπορεί να αναπαυθεί επαρκώς το σώμα, προσφέροντας πλήρη αποκατάσταση στους μύες, τους τένοντες και φυσικά τις αρθρώσεις.

Ένα διάλειμμα από τις καθημερινές προπονήσεις δεν σημαίνει απαραίτητα να κάθεσαι όλη μέρα στον καναπέ. Δοκίμασε μερικές ήπιες διατάσεις, ένα χαλαρωτικό πρόγραμμα γιόγκα, γιατί όχι και μισή ώρα περπάτημα, ώστε να κατευνάσεις την ένταση που έχει συσσωρευτεί στο σώμα.

Διάβασε επίσης: 

Γυμναστική στο σπίτι: Πώς θα πετύχω το καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς τραυματισμούς;

Μάθε τι πρέπει να κάνεις για σωστή μυϊκή αποκατάσταση μετά από την προπόνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i