Πώς θα γυμνάζεσαι με ασφάλεια όταν έχεις πυρετό ή εποχικές αλλεργίες;

Τέσσερις συμβουλές που θα σε βοηθήσουν.

γυμναστικη πυρετος iStock

Με τον ερχομό του φθινοπώρου, δειλά δειλά κάνουν την εμφάνιση τους τα πρώτα κρυολογήματα, οι εποχικές αλλεργίες, ακόμα και οι ιώσεις. Σίγουρα, το να βρεθείς άρρωστη από την μια μέρα στην άλλη δεν είναι το ιδανικό σενάριο για την συνέχιση των προπονήσεων σου, ωστόσο ένας ελαφρύς πυρετός δεν είναι πάντοτε ανάγκη να γίνει εμπόδιο στους fitness στόχους σου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να συνεχίσεις να γυμνάζεσαι, αρκεί να μην εξαντλήσεις σε υπερβολικό βαθμό τον οργανισμό σου. Για να το πετύχεις αυτό, αξίζει να ρίξεις μια ματιά στα παρακάτω χρήσιμα tips:

Εκπαίδευσε το ανοσοποιητικό σου σύστημα

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η τακτική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, μπορεί να ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό το ανοσοποιητικό σου σύστημα, λειτουργώντας μάλιστα ως αυτόματη θεραπεία. Η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους αλλά και οι υγιεινές επιλογές φαγητού δημιουργούν ανθεκτικότητα στο ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο παραμένει δυνατό υπό την απειλή εξωτερικών επιθέσεων.

Χρησιμοποίησε σκευάσματα πρώτων βοηθειών (όταν αυτό είναι απαραίτητο)

"Η λήψη φαρμάκων για την αλλεργία όπως ένα αντιισταμινικό πριν από την προπόνησή είναι σκόπιμο για τη θεραπεία συνεχών προβλημάτων" εξηγεί ο Dr. Pouria Taheri. Τα αντιισταμινικά εμποδίζουν τις εποχιακές αλλεργίες να προκαλέσουν δυσκολία στην αναπνοή ή σοβαρές αντιδράσεις όπως δύσπνοια. Η εναλλαγή της προπόνησης μεταξύ εξωτερικού και εσωτερικού χώρου είναι ένας έξυπνος τρόπος για να ενισχυθεί σταδιακά το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μην τα παρατάς

Όταν ένα ελαφρύ κρυολόγημα ή μια αλλεργία σε τριγυρίζουν μην πέσεις στο κρεβάτι με την πρώτη. Παρέμεινε ενεργητική, διατηρώντας ενεργοποιημένο τόσο το σώμα, όσο και το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Δεν χρειάζεται να επιδοθείς σε ακραίες πρακτικές. Λίγο περπάτημα ή χαλαρό jogging, ακόμα και μερικά λεπτά ποδηλασία θα σε κρατήσουν υγιή.

Συμβουλεύσου τον γιατρό σου

Σε καμία περίπτωση μην παραβλέπεις τις συμβουλές του γιατρού σου για ξεκούραση και χαλάρωση. Μοιράσου μαζί του τυχόν προβληματισμούς για συνεχόμενα κρυώματα ή αλλεργίες και προσπαθήστε σε συνεργασία να βρείτε μια θεραπεία που θα ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα με ή χωρίς την βοήθεια φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Διάβασε επίσης: Είναι ίωση ή αλλεργία; Τα συμπτώματα δίνουν "απάντηση"

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i