Η πρωτότυπη πρακτική γιόγκα που χρησιμοποιεί η Kate Hudson για να βελτιώσει τη διάθεσή της

"Μία άσκηση για καλή διάθεση".

kate hudson Instagram/@katehudson

Είναι γνωστό πως η γιόγκα ανήκει στις πρακτικές που βοηθούν τόσο στην σωματική διάπλαση, όσο και την νοητική και πνευματική ευεξία. Τα διάφορα είδη στα οποία διακρίνεται, διαφοροποιούνται ανάλογα με τις ασκήσεις/κινήσεις που χρησιμοποιούνται κατά την εκτέλεσή της, όπως επίσης και από τον στόχο που επιδιώκουμε να προσεγγίσουμε μέσω αυτής. Ο τελευταίος άλλοτε αφορά την απώλεια βάρους, την σμίλευση του σώματος, την ανακούφιση πόνων ή ακόμα και την βελτίωση της διάθεσης, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς ορισμένες πρακτικές γιόγκα προσφέρουν μια σειρά σημαντικών ωφελειών για την ψυχική μας υγεία.

Η Kate Hudson χρησιμοποιώντας την γιόγκα για τον σκοπό αυτό, δοκίμασε πρόσφατα μια νέα πρακτική, η οποία αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματική στην βελτίωση της διάθεσης. Όπως επισήμανε η χολιγουντιανή σταρ σε πρόσφατη δημοσίευση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok, ακολουθώντας προσεκτικά την yoga instructor, Linda Leclerc, η οποία ειδικεύεται στην θεραπευτική γιόγκα γέλιου, aka γελωτοθεραπεία, απήλαυσε τα οφέλη της πρακτικής αυτής, ξεσπώντας στο τέλος κυριολεκτικά στα γέλια.

@thekatehudson #duet with @Linda Leclerc #yogadurire ♬ son original - Linda Leclerc

Το δημοφιλές κλιπ που δημοσίευσε η ηθοποιός ξεκινάει με την yoga instructor να παραπέμπει τους μαθητευόμενους της να την ακολουθήσουν, εκτελώντας έπειτα από εκείνη ό,τι ακριβώς κάνει πρώτη. Έτσι, αρχίζει σίγα – σιγά να κάνει τον εαυτό της να γελάσει, χαμογελώντας πλατιά και λέγοντας απλώς "χα". Συνεχίζει να επαναλαμβάνει την ίδια κίνηση και τον ίδιο ήχο πολλές φορές, μέχρι που καταλήγει σε αυθόρμητο γέλιο. Κοιτώντας και ακολουθώντας την Leclerc, η Hudson καθώς βρίσκεται ξαπλωμένη στο κρεβάτι της, αρχίζει και χαχανίζει μέχρι που ξεσπά κυριολεκτικά στα γέλια.

Παρόλο που το βίντεο της Linda Leclerc γνώρισε πρόσφατα σημαντική αναγνώριση λόγω της "πρωτότυπης" πρακτικής γέλιου που χρησιμοποιεί, στην πραγματικότητα το εν λόγω είδος γιόγκα δεν είναι τελικά και τόσο καινούργιο. Τα οφέλη του γέλιου στην ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου, κυρίως μέσω της "άσκησης", μελετούνται ήδη από την δεκαετία του 1960, με τα ευρήματα να εντυπωσιάζουν. Και αυτό γιατί, όπως προκύπτει από σχετικές έρευνες το γέλιο μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά όσο αναφορά το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και να αποτρέψει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων. Επιπλέον, αποδεικνύεται ότι μπορεί να παρέχει ανακούφιση από τον πόνο χάρη στις ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά την διάρκεια του. Μάλιστα, ορισμένες μελέτες επισημαίνουν ότι το γέλιο μειώνει το άγχος, βελτιώνει τη διάθεση, ενώ ταυτόχρονα ρίχνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.

Όπως επισημαίνει η Sarah Routman, πιστοποιημένη yoga instructor στην πρακτική γελωτοθεραπείας, το σώμα μπορεί να εκπαιδευτεί στο να γελά "επίτηδες", αφού στην πραγματικότητα αδυνατεί να κατανοήσει την διαφορά ανάμεσα στο σκόπιμο και το αυθόρμητο γέλιο που συνήθως προκαλεί η αλληλεπίδραση με κάτι αστείο.

Διάβασε επίσης: 5 κινήσεις για να απελευθερώσεις την ένταση και το στρες από το σώμα σου

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i