Ο viral περίπατος που ενέπνευσε πλήθος γυναικών να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση

Με σύνθημα "hot girl walk" η νεαρή Mia Linda έκανε trend μια από τις πιο υγιεινές συνήθειες.

περπατημα_περιπατος_υγεια iStock

Το καθημερινό περπάτημα είναι μια από τις πιο υγιεινές συνήθειες που μπορεί κανείς να υιοθετήσει, αφού ένας μόνο περίπατος την ημέρα είναι ικανός να βελτιώσει την φυσική κατάσταση του ατόμου, να προστατεύσει σώμα και μυαλό από σοβαρές και χρόνιες παθήσεις, ενώ μπορεί να ανακουφίσει ψυχικά νοσήματα, όπως το έντονο άγχος και στρες.

Πρόκειται για την πιο απλή μορφή άσκησης, η οποία είναι προσβάσιμη σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, δεν απαιτεί την χρήση ειδικού εξοπλισμού, ενώ ούτε επιβαρύνει με κανένα οικονομικό κόστος τον αθλούμενο. Τις παραπάνω παραδοχές φαίνεται πως "εκμεταλλεύτηκε" υπέρ της καλής σωματικής και ψυχικής υγείας της η νεαρή Mia Linda, μετατρέποντας την παραπάνω υγιεινή συνήθεια στο πιο viral fitness trend.

Στην προσπάθεια της να αποφορτίσει σώμα και μυαλό από την αγχωτική περίοδο της εξεταστικής της ως φοιτήτρια, η δημοφιλής TikToker ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό ένα βίντεο με την ίδια να περπατάει, κατονομάζοντας τη συνήθεια της αυτή "hot girl walk", αναγράφοντας το αντίστοιχο hashtag στη λεζάντα της δημοσίευσης. Σύντομα το βίντεο της κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες από 640 εκατομμύρια προβολές, με πολλούς χρήστες των social media να στέλνουν μηνύματα ευγνωμοσύνης στην ίδια, για την τεράστια αλλαγή που προκάλεσε στην ζωή τους η υιοθέτηση του εν λόγω trend.

Τι ακριβώς είναι ο viral περίπατος "Hot girl Walk"; 

Όπως εξήγησε η Αμερικανίδα μιλώντας στο CBS News, πρόκειται για έναν mindfulness περίπατο τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων, στην διάρκεια του οποίου καλείσαι να σκεφτείς μόλις τρία πράγματα:

  • Όλα για όσα είσαι ευγνώμων
  • Τους στόχους που θέλεις να πετύχεις μελλοντικά
  • Τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσες να κατακτήσεις τους στόχους αυτούς

"Και φυσικά ‘’πόσο hot girl’’ είσαι ή θέλεις να είσαι" δήλωσε με χιουμοριστικό ύφος η Mia Linda στο μέσο ενημέρωσης. Βασικός στόχος της δημιουργίας του εν λόγω trend ήταν να αποδειχθεί πως η άσκηση μπορεί να είναι προσβάσιμη από όλους, αρκεί φυσικά να υπάρχει θέληση για ελάχιστο ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό μας. Μάλιστα, μελέτη του Πανεπιστημίου του Cambridge διαπίστωσε ότι ακόμη και ένας περίπατος 11 λεπτών την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακών παθήσεων και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Προτρέποντας να ακολουθήσουν την viral τακτική εκγύμνασης της, η Linda εξηγεί πως το μόνο που έχουν να κάνουν οι εν δυνάμει "περιπατητές" είναι να κάνουν την αρχή και να βγουν έξω να περπατήσουν – η αρχή άλλωστε είναι το ήμισυ του παντός – για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά, να ντυθούν άνετα και να μην πιέσουν τον εαυτό τους αλλά και το σώμα τους για περισσότερα από αυτά που μπορεί στην πραγματικότητά να αντέξει.

Διάβασε επίσης: Τρέξιμο: 6 (καλοί) λόγοι για να ξεκινήσεις αμέσως

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i