5 tips για να ξεκινήσεις την γυμναστική πριν το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι πλησιάζει, και τα σορτς επιστρέφουν! Μπορείς, λοιπόν, με τα παρακάτω 5 tips να βάλεις ξανά την άθληση στη ζωή σου και να δεις την διαφορά στο σώμα σου!

Γυμναστική Istock

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της γυμναστικής στη ζωή μας, αλλά μερικές φορές, εντελώς απροσδόκητα, βρισκόμαστε σε ένα παρατεταμένο διάλειμμα από τη σωματική δραστηριότητα. Είτε είναι λόγω ενός τραυματισμού, μιας ασθένειας ή ωραρίων, ο χρόνος μακριά από την άσκηση και το γυμναστήριο μπορεί να προκύψει σε οποιονδήποτε. Μάλιστα, μία πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι έχει σημειωθεί μείωση 25 τοις εκατό στα εθνικά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας και αύξηση 35 τοις εκατό στη σωματική αδράνεια/καθιστική συμπεριφορά, μετά την πανδημία.

Συνεπώς, μη νιώθεις άλλο άσχημα για την απουσία σου από το γυμναστήριο και ακολούθησε τις πέντε συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την πρώτη σου κίνηση για γυμνασμένο κορμί λίγο πριν το καλοκαίρι.

5 tips που θα σε κάνουν να γυμναστείς πριν το καλοκαίρι

Διάβασε επίσης: Ο viral περίπατος που ενέπνευσε πλήθος γυναικών να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση

γυμναστική
Istock

 

Βρες χαρά σε κάθε είδους κίνηση

Η καθημερινότητα σε κάνει να επιλέγεις πάντα την εύκολη λύση -αντί για σκάλες, παίρνεις το ασανσέρ-, αλλά ακόμη και η πιο μικρή κίνηση για να αλλάξεις την καθιστική σου ζωή μπορεί να κάνει την διαφορά. Αν το παράδειγμα με τις σκάλες και το ασανσέρ δεν σε έπεισε να σηκωθείς από τον καναπέ, τότε ένας μικρός περίπατος με την σκυλίτσα σου στην γειτονιά, ίσως, σου αλλάξει την διάθεση.

Κάνε τις απαραίτητες ερωτήσεις

Το καλοκαίρι πλησιάζει και εσύ δεν βρίσκεις κανένα κίνητρο για να γραφτείς στο μάθημα Pilates. Kάνε, λοιπόν, μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σου: "Γιατί θέλεις να ξαναρχίσεις την άσκηση; Για ποιον ασκείσαι; Ποιο είναι το θετικό αποτέλεσμα που επιθυμείς να πετύχεις". Με αυτόν τον τρόπο, θα υπενθυμίσεις στον εαυτό σου τους λόγους που αξίζει να βάλεις ξανά την άσκηση στη ζωή σου.

Ξεκίνα αργά

Όταν είσαι έτοιμη και σε θέση να ασκηθείς ξανά, ξεκίνησε αργά και επίλεξε κάτι που είναι εύκολο να κάνεις. Εάν το κολύμπι σου φαίνεται πολύ έντονο, τότε βγες έξω για 10 λεπτά με τα πόδια ή κάνε μερικές ασκήσεις γιόγκα στο σπίτι. Μόλις ξεκινήσεις - ακόμα κι αν είναι κάτι μικρό - θα νιώσεις καλά και θα θέλεις να συνεχίσεις.

Ασκήσου με άλλους

Σίγουρα, το να ξεκινήσεις κάποια αθλητική δραστηριότητα μόνη σου, δεν μοιάζει με το ιδανικό σενάριο. Καθώς, πλησιάζει το καλοκαίρι και ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, ίσως ήρθε η ώρα να πάρεις την κολλητή σου για να παρακολουθήσετε εκείνο το μάθημα υπαίθριας γιόγκα που σας είχε ενθουσιάσει.

Βρες το στο playstore σου

Υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένες προπονήσεις άσκησης και φυσικής κατάστασης σε μορφή εφαρμογών υγείας και ευεξίας που μπορούν να σε εμπνεύσουν, Εάν η ιδέα της μετάβασης στο γυμναστήριο είναι στην... "απενεργοποίηση", τότε ενεργοποίησε το τηλέφωνο ή το tablet σου και κάνε εγγραφή σε μία από αυτές τις εξαιρετικές εφαρμογές γυμναστικής που θα βρεις και θα σε βοηθήσουν να ασκηθείς όποτε και όπου θέλεις.

Διάβασε επίσης: Κοιλιακοί από το μηδέν, μέχρι το καλοκαίρι

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i