Μία απλή άσκηση σού δείχνει αν το σώμα σου έχει καλή κίνηση

Κάνε αυτό το τεστ στα σαλόνι του σπιτιού σου και ανακάλυψε σε τι κατάσταση βρίσκεται η κινητικότητά σου.

γυμναστικη Istock

Είτε θέλεις απλώς να σηκωθείς από το κρεβάτι χωρίς να τρίζουν τα κόκαλά σου είτε έχεις βάλει στόχο να τρέξεις τον επόμενο ετήσιο μαραθώνιο της πόλης σου, η κινητικότητα είναι σημαντική για κάθε άτομο, σε κάθε στάδιο της ζωής του.

Η παρακάτω άσκηση είναι μία απλή και εύκολη μέθοδος για να τσεκάρεις την φυσική σου κατάσταση και να ελέγξεις σε τι σημείο βρίσκεται η κινητικότητα σου.

Διάβασε επίσης: Η προπόνηση που θα σε κάνει να ζήσεις περισσότερο και καλύτερα

Αυτή είναι η άσκηση που σου δείχνει αν έχεις καλή κίνηση

γυμναστικη
Istock

Αρχικά, βγάλε τα παπούτσια σου. Τώρα ακολούθησε αυτές τις οδηγίες: Σε μια ίσια περιοχή, στάσου με το ένα πόδι σταυρωμένο μπροστά από το άλλο. Χωρίς να κρατιέσαι από τίποτα (εκτός αν αισθάνεσαι πολύ αστάθεια), λύγισε τα γόνατά σου και χαμήλωσε προς στο πάτωμα μέχρι να καθίσεις σε στάση σταυροπόδι. Τώρα, από την ίδια στάση, σκύψε προς τα εμπρός με τα χέρια σου τεντωμένα μπροστά σου για ισορροπία και σήκω από το πάτωμα - αν είναι δυνατόν, χωρίς να τοποθετήσεις τα χέρια ή τα γόνατά σου στο πάτωμα ή να χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε άλλο για υποστήριξη.

Μην ανησυχείς αν δεν πετύχεις την παραπάνω άσκηση! Δεν είναι κάποιος επίσημος τρόπος να ελέγξεις την φυσική σου κατάσταση. Απλώς, με το να μπορείς να κάθεσαι και να σηκώνεσαι χωρίς υποστήριξη είναι ένας τρόπος για να δεις αν έχεις ένα σώμα που είναι δυναμικό και ικανό να κινηθεί με διάφορους τρόπους.

Η κινητικότητά σου είναι ο πιο βασικός τρόπος για να τσεκάρεις την λειτουργικότητα του σώματός σου. Το "Mobility" σου ( κινητικότητα) είναι ένα είδος ασυνήθιστου όρου που αναφέρεται σε κάτι πολύ όμορφο: την αρμονική σύγκλιση όλων των στοιχείων που σου επιτρέπουν να κινείσαι ελεύθερα και αβίαστα στο χώρο και τη ζωή. Τα πάντα πρέπει να είναι συγχρονισμένα! Οι αρθρώσεις, οι μύες, οι τένοντες, οι σύνδεσμοι,τα νεύρα, ο εγκέφαλος και τα αγγεία που διατρέχουν το σώμα σου.

Διάβασε επίσης: Γιατί έχεις κακή στάση σώματος και οι γρήγορες ασκήσεις για να τη διορθώσεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i