Θα είναι σα να μην προσπαθείς, αλλά θα γυμνάζεσαι

Αν δυσκολεύεσαι να ενσωματώσεις τη γυμναστική στη ζωή σου, ορίστε μερικά τρικ από εμάς, με αγάπη.

iStock iStock

Όλοι γνωρίζουμε ότι η γυμναστική είναι απαραίτητη για την ευημερία μας. Αλλά για πολλούς, η σκέψη του να "στριμώξουν" περισσότερη άσκηση σε ένα ήδη πολυάσχολο πρόγραμμα φαίνεται τρομακτική. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Ακολουθούν τα απόλυτα κόλπα για να εντάξεις την άσκηση απρόσκοπτα στην καθημερινότητά σου, ώστε να μην καταλαβαίνεις σχεδόν καθόλου την προσπάθεια.

Καθιέρωσε μια ρουτίνα

Το κλειδί της συνέπειας βρίσκεται στη δημιουργία μιας καθημερινής συνήθειας. Πώς μπορείς όμως να την κάνεις να παραμείνει; Η πιο αποτελεσματική προσέγγιση είναι να εφαρμόσεις το σύστημα σύνθημα-ρουτίνα-επιβράβευση, το οποίο λειτουργεί σε κάθε πτυχή της ζωής.

Ας υποθέσουμε ότι ο στόχος σου είναι να πηγαίνεις στο γυμναστήριο κάθε πρωί πριν από τη δουλειά. Το σύνθημα είναι το ξυπνητήρι που χτυπάει. Η ρουτίνα είναι να σηκωθείς και να φορέσεις κατάλληλα ρούχα, να βεβαιωθείς ότι δεν θα κοιμηθείς και, στη συνέχεια, να πας στο γυμναστήριο. Καθώς ολοκληρώνεται η άσκηση, σε περιμένει μια ανταμοιβή: ίσως ένα αχνιστό φλιτζάνι καφέ ή μια λιχουδιά. Το κλειδί είναι να πειραματιστείς και να εντοπίσεις τα ερεθίσματα και τις ανταμοιβές που σε εμπνέουν να δημιουργήσεις μια σταθερή συνήθεια που θα περιλαμβάνει τη γυμναστική.

Ξεκίνησε αργά και σταθερά

Δε χρειάζεται να πηγαίνεις καθημερινά στο γυμναστήριο ή να πετυχαίνεις τα άπιαστα 10.000 βήματα (παρεμπιπτόντως, πρόκειται για μύθο που έχει καταρριφθεί). Αρκούν μόλις 30 λεπτά κίνησης κάθε μέρα. Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ συνιστά τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας αερόβιας άσκησης την εβδομάδα, που ισοδυναμεί με λίγο πάνω από 20 λεπτά την ημέρα. Επιπλέον, συνιστάται να ασχολείσαι με την προπόνηση δύναμης για τις κύριες μυϊκές ομάδες τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Αλλά μην αισθάνεσαι την ανάγκη να τα ξεκινήσεις όλα μαζί. Ξεκίνησε με δύο εβδομαδιαίες συνεδρίες για τις δραστηριότητες που προτιμάς και αύξησε σταδιακά τη συχνότητα.

Συνδύασε με τις καθιερωμένες συνήθειες

Αυτή η τακτική συνδυάζει τη νέα σου συμπεριφορά που περιλαμβάνει άσκηση με μια ήδη υπάρχουσα συνήθεια. Αν ακούς καθημερινά ένα podcast, συνδύασέ το με τρέξιμο ή περίπατο. Αγαπάς τη μουσική; Μετάτρεψε τις προπονήσεις σου σε συνεδρίες χορού. Απλές δραστηριότητες, όπως οι διατάσεις, ενώ ετοιμάζεις τον καφέ σου, μπορούν να δημιουργήσουν έναν συνειρμό στο μυαλό σου που θα σηματοδοτεί πότε πρέπει να εκτελέσεις και τις δύο συμπεριφορές.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i