Κάψε θερμίδες τα Χριστούγεννα χωρίς γυμναστική

Τι είναι το πρόγραμμα ΝΕΑΤ που θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά μέσα στις γιορτές.

χριστουγεννα_διατροφη Istock

Καθώς μπαίνεις στο κλίμα της εποχής και ξεκινάει η περίοδος των διακοπών, δεν είναι τόσο εύκολο να διατηρήσεις τις ρουτίνες άρσης βαρών ή του προγράμματος HIIT. Εάν σκοπεύεις να περάσεις χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα γύρω από ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι, είναι πολύ πιθανόν να ελαττώσεις τις επισκέψεις στο γυμναστήριο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να αφήσεις κάτω τους αλτήρες, τα kettlebells, τα μηχανήματα γυμναστικής και τις μπάρες χωρίς ενοχές, αφού παρακάτω θα βρεις τρεις τεχνικές που δεν περιλαμβάνουν άρση βαρών, τρέξιμο ή HIIT, αλλά σε κάνουν να καις θερμίδες.

Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις πώς να συνεχίσεις να χάνεις θερμίδες την περίοδο των εορτών η Θερμογένεση Δραστηριότητας Μη Άσκησης ( ΝΕΑΤ) είναι αυτό που χρειάζεσαι. Σοβαρά, εάν έχεις περιορισμένο χρόνο τα Χριστούγεννα το NEAT θα γίνει ο νέος καλύτερος σου φίλος που καίει θερμίδες.

Το NEAT αναφέρεται ως όρος στις θερμίδες που καίγονται κατά την εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων εκτός του ύπνου, της άσκησης και του φαγητού. Εάν η απώλεια βάρους είναι ο στόχος σου και προσπαθείς αυτήν τη στιγμή να ανατρέψεις το νούμερο της ζυγαριάς υπέρ σου (παραμένοντας σε έλλειμμα θερμίδων και καταναλώνοντας λιγότερες θερμίδες από αυτές που ξοδεύεις), αυτός είναι ένας τρόπος για να αυξήσεις τις πιθανότητές σου.

Διάβασε επίσης: Μήπως η σχέση σου δεν αντέχει μέχρι τις γιορτές;

Αν και δεν συνιστούμε να μετράς θερμίδες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ειδικά κατά τη διάρκεια των εορτών, οποιαδήποτε επιπλέον κίνηση που μπορείς να κάνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μπορούσε να σε βοηθήσει να καις θερμίδες. Το περπάτημα, το να στέκεσαι όρθια πιο συχνά ή να ασχολείσαι με ένα χόμπι όπως το μαγείρεμα ή κηπουρική, για παράδειγμα είναι απλοί τρόποι που θα σε κάνουν να καις θερμίδες, χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Σύμφωνα με έρευνα, το NEAT θα μπορούσε να βοηθήσει στον έλεγχο του βάρους και η αύξηση της κίνησης θα μπορούσε να αυξήσει τον μεταβολικό σου ρυθμό, βοηθώντας στην καύση θερμίδων. Το NEAT θεωρείται ένας από τους τρόπους με τους οποίους το σώμα διαχειρίζεται το βάρος του και είναι, ουσιαστικά, μια αυθόρμητη σωματική δραστηριότητα, η οποία όμως δεν είναι καθόλου αυθόρμητη αλλά προγραμματισμένη προσεκτικά.

Περπάτημα

Βάλε το περπάτημα στη ζωή σου - και την περίοδο των εορτών- για να συνεχίσεις να καις θερμίδες. Μία καθημερινή βόλτα στα μαγαζιά ή σε ένα θεματικό πάρκα για τα παιδιά σου είναι μία δραστηριότητα που θα σου προσφέρει χαρά, ενώ παράλληλα θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό και θα σε κρατάει σε εγρήγορση.

Καθημερινές δουλειές

Οι καθημερινές δουλειές του σπιτιού για την περίοδο των εορτών όπως είναι το σφουγγάρισμα, σπούπισμα, ξεσκόνισμα μπορεί να φάνταζαν μέχρι τώρα ένα αναγκαίο κακό, είναι, όμως, ένα τρόπος ενεργοποίησης τoυ ΝΕΑΤ. 

Κοινωνικές εκδηλώσεις

Τα χριστουγεννιάτικα πάρτι είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να καις θερμίδες την περίοδο των εορτών, αρκεί να μη καθίσεις σε όλο το βράδυ σε έναν καναπέ. Οι κοινωνικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα αυξήσει το ΝΕΑΤ σου, εάν επιλέξεις να στέκεσαι όρθια, να χορεύεις και να περιφέρεσαι ανάμεσα στον κόσμο.

Διάβασε επίσης: Τι συμβαίνει όταν στολίζεις νωρίτερα; Η επιστήμη έχει την απάντηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i