Ποιο τραγούδι της Taylor Swift μπορεί να σώσει ζωές;

Swift Recovery: Σύμφωνα με το Reuters υπάρχει ένα τραγούδι που μπορεί να αντικαταστήσει το Stayin’ Alive των Bee Gees!

taylor

Θα μπορούσες να φανταστείς ότι ένα τραγούδι της Taylor Swift θα μπορούσε να σε βοηθήσει να σώσεις μια ζωή;

Το τραγούδι της You’re Losing Me (From The Vault) έχει χαρακτηριστεί από την American Heart Association ως το τέλειο τραγούδι για την εκτέλεση ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση -CPR). Έχει 103 παλμούς ανά λεπτό — που λέγεται ότι είναι ο σωστός ρυθμός για την επανεκκίνηση της καρδιάς με θωρακικές συμπιέσεις. Εκτός αυτού, το  τραγούδι περιλαμβάνει και τον στίχο "I can’t find a pulse, my heart won’t start any more" (Δεν μπορώ να βρω παλμό, η καρδιά μου δεν ξεκινήσει πια).

Η American Heart Association είπε ότι "οι στίχοι της 33χρονης Taylor, που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα, μπορεί να είναι σπαρακτικοί, αλλά ο ρυθμός θα μπορούσε να σώσει την καρδιά κάποιου".

Συνέστησε σε όσους βλέπουν οποιονδήποτε χρειάζεται καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση να καλέσουν ασθενοφόρο και να "σπρώξουν δυνατά και γρήγορα στο κέντρο του θώρακα", στο ρυθμό του τραγουδιού. Οι θωρακικές συμπιέσεις γίνονται με τους αγκώνες σου σε ευθεία και κάθετα στο στέρνο. Φέρε τους ώμους σου έτσι έως ότου βρεθούν πάνω από το κέντρο του θώρακα του θύματος (στην ξιφοειδή). Πίεσε και άφησε το στέρνο 4-5 εκατοστά ή το 1/3 του βάθους του θώρακα. Η προτεινόμενη συχνότητα είναι τουλάχιστον 100 θωρακικές συμπιέσεις στο λεπτό. Θα σου φανεί επίσης χρήσιμο αν μετράς δυνατά "ένα και δύο και τρία … και τριάντα".

Ποια άλλα τραγούδια σώζουν ζωές;

Επί του παρόντος, το Stayin’ Alive από τους Bee Gees είναι το πιο δημοφιλές τραγούδι στο οποίο εκτελείται CPR, αλλά το κομμάτι της Taylor θα μπορούσε να γίνει ο νέος ύμνος πρώτων βοηθειών.

Άλλα τραγούδια με 103 χτύπους ανά λεπτό περιλαμβάνουν το S Club Party από το S Club 7 και το Don't Get Me Wrong των The Pretenders.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i