Πώς η Taylor Swift "έχτισε" αντοχή στον διάδρομο | Το απόλυτο hack!

Δοκίμασέ το και εσύ την επόμενη φορά που θα πας στο γυμναστήριο!

taylor swift taylor swift

Έχεις μείνει ποτέ με κομμένη την ανάσα μετά από τραγούδι 20 λεπτών; Δεν χρειάζεται να είσαι καλλιτέχνης που περιοδεύει στον κόσμο για να γνωρίζεις την αντοχή που χρειάζεται για να τραγουδήσεις. Δες πώς γυμνάζεται μία από τις καλύτερες στον κλάδο για ένα άψογο setlist.

Η Taylor Swift είχε μια αρκετά καλή χρονιά. Εδώ και πολύ καιρό είναι γνωστή χάρη στη συνεισφορά της στη μουσική βιομηχανία και τη συναρπαστική προσωπική της ζωή, αλλά το 2023 το αστέρι αυτό έγινε σουπερνόβα. Η Swift ανακηρύχθηκε Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2023 από το περιοδικό Time. Πραγματικά δεν υπάρχει καλύτερο από αυτό. Μάλιστα, ο αρχισυντάκτης του Time τονίζει ότι από το 1927 η εν λόγω διάκριση απονέμεται συχνά σε επικεφαλής κρατών ή τιτάνες της βιομηχανίας, όμως "η Τέιλορ Σουίφτ βρήκε τον τρόπο να υπερβεί τα σύνορα και να αποτελέσει μια πηγή φωτός".

Το Time υπογραμμίζει ότι η ερμηνεύτρια των επιτυχιών "Shake It Off" και "Cruel Summer", η οποία διαδέχεται τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είναι η "πρώτη προσωπικότητα του κόσμου των τεχνών που ονομάζεται Προσωπικότητα της Χρονιάς για την επιτυχία της ως καλλιτέχνιδα". Η τραγουδίστρια, την οποία λατρεύουν χιλιάδες θαυμαστές της, οι επονομαζόμενοι "Swifties", θεωρείται επιπλέον φεμινιστικό είδωλο, έναν χαρακτηρισμό που και η ίδια υιοθέτησε.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

 

Παρακολουθώντας τη Swift να τραγουδά, είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πώς ακριβώς επαναλαμβάνει αυτήν την υψηλή ενέργεια κάθε φορά. Αλλά τώρα, χάρη στη συνέντευξή της στο περιοδικό Time, αποκαλύφθηκαν τα μυστικά αντοχής και η προπόνηση της 33χρονης. Πίσω από όλα τα glitter και το glam, κρύβονται μήνες σκληροπυρηνικής προετοιμασίας και προπόνησης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

 

Η σκληροπυρηνική προπόνηση της Taylor Swift

Έξι μήνες πριν από την πρώτη της εμφάνιση τον Μάρτιο του 2023, η Swift ξεκίνησε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα γυμναστικής που είχε σχεδιαστεί για να ενισχύσει την αντοχή και τη δύναμή της. 

Χρησιμοποιώντας έναν διάδρομο στο γυμναστήριο, η τραγουδίστρια προπονήθηκε σε διάφορες ρυθμίσεις ταχύτητας ενώ τραγουδούσε δυνατά τη λίστα περιοδειών της, "Στα γρήγορα τραγούδια έκανα τζόκινγκ και στα πιο αργά ένα γρήγορο περπάτημα", εξηγεί.

Εκτός από τις φωνητικές αερόβιες συνεδρίες, η τραγουδίστρια εκπαιδεύτηκε στο γυμναστήριο Dogpound, και έκανε μαθήματα χορού για να βελτιώσει τον συντονισμό και τη χορογραφία της. Η Σουίφτ είχε μιλήσει για την έλλειψη της φυσικής χορογραφικής της ικανότητας στο παρελθόν, οπότε το εκπαιδευτεί για τις εμφανίσεις της στην περιοδεία ήταν προτεραιότητα για την τραγουδίστρια.

Born with a beat! Αν σου αρέσει ο χορός, μόλις βρήκες την απόλυτη προπόνηση (από το σπίτι)

Η προετοιμασία για την περιοδείας της, δεν περιείχε μόνον τις τακτικές προπονήσεις σε διάδρομο. Η τραγουδίστρια ουσιαστικά ξεκίνησε μια ολική αλλαγή, απέχοντας από το αλκοόλ στην αρχή και κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

 

Η αποκατάσταση της Taylor

Η ένταση που απαιτείται για να προπονηθείς και να αποδώσεις σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο κάθε βράδυ θα είχε επιπτώσεις σε οποιονδήποτε, ακόμα και στη Swift. Πώς λοιπόν η τραγουδίστρια χαλαρώνει και φροντίζει το σώμα της ανάμεσα στις εμφανίσεις της που σταματούν στο χρόνο;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

 

Από την έναρξη της περιοδείας της το 2023, η Swift έχει γενικά πραγματοποιήσει τρεις παραστάσεις σε κάθε πόλη που επισκέπτεται, με καθορισμένες ημέρες άδειας για να επιτρέψει την τόσο αναγκαία ανάπαυση και αποκατάσταση.

Κατά τη διάρκεια αυτών των "νεκρών ημερών", όπως αναφέρει η Σουίφτ λέει ότι μόλις που κινείται. "Μπορώ μετά βίας να μιλήσω γιατί τραγουδάω για τρεις συνεχόμενες συναυλίες. Κάθε φορά που κάνω ένα βήμα τα πόδια μου με πονάνε από το χορό με τα τακούνια. Αλλά είναι ό,τι καλύτερο έχω νιώσει ποτέ", προσθέτει η Swift.

Διάβασε: Πώς θα αποκτήσω αντοχή στο τρέξιμο (στο διάδρομο ή στο δρόμο); Να πώς θα αντέχεις να τρέχεις περισσότερο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i