Γιατί δεν πρέπει να πλένεις τις πετσέτες σου με τα ρούχα;

Αν θέλεις να έχεις αφράτες και μοσχομυριστές πετσέτες μάθε πώς πρέπει να τις πλένεις σωστά!

towels istock

Το να γνωρίζεις πώς να πλένεις τις πετσέτες και τα λευκά είδη θα τα βοηθήσει να διαρκέσουν για πολλά χρόνια και να σου εξοικονομήσουν χρήματα. Επειδή οι πετσέτες λερώνονται και φθείρονται δεν χρειάζεται να ξοδεύεις χρήματα για να τις αντικαθιστάς συνεχώς, απλώς φρόντισέ τες σωστά την πρώτη φορά που θα τις πλύνεις και θα διαρκέσουν πολύ. Δες ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πλένεις τις πετσέτες σου.

Διάβασε ακόμη: Πόσο κακό είναι για την υγεία σου να χρησιμοποιείς την πετσέτα του συντρόφου σου;

Γιατί πρέπει να πλένω τις πετσέτες μου χωριστά από τα ρούχα;

Είναι καλύτερο να πλένεις τις πετσέτες χωριστά από τα ρούχα. Εάν πλυθούν μαζί, οι πετσέτες θα αφήσουν χνούδια και άλλες ίνες στα υπόλοιπα ρούχα.

Επιπλέον, οι πετσέτες είναι απαραίτητο να πλένονται σε υψηλή θερμοκρασία και καλό είναι να έχουν χώρο στο πλυντήριο για να βγουν πιο αφράτες. Απόφευγε την υπερφόρτωση του πλυντηρίου με πετσέτες. Είναι βαριές όταν βρέχονται και θα επιβαρύνουν το πλυντήριο, ενώ ενδέχεται να μην πλένονται και να μην ξεπλένονται σωστά εάν είναι στριμωγμένες.

Επίσης, τα υπολείμματα απορρυπαντικού και η συσσώρευση της λιπαρόττητας του σώματος μπορεί να κάνουν τις πετσέτες να χάσουν την αφράτη υφή τους. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η συσσώρευση στο ύφασμα της πετσέτας την κάνει άκαμπτη και τραχιά.

Για να επαναφέρεις την απαλότητα, πρόσθεσε μαγειρική σόδα στον κύκλο πλύσης  ή να βούρτσισε την πετσέτα. Το βούρτσισμα του υφάσματος μπορεί να βοηθήσει στο διαχωρισμό των νημάτων και στην αφαίρεση του απορρυπαντικού που έχει μείνει.

Κάθε πότε πρέπει να πλένω τις πετσέτες;

Ενώ ορισμένοι πιστεύουν ότι πρέπει να πλένονται μετά από κάθε χρήση, άλλοι ισχυρίζονται ότι μπορούν να παραμείνουν κρεμασμένες στο μπάνιο για εβδομάδες! Ακόμα κι αν δεν μπορείς να το δεις, μια πετσέτα έχει πάνω της μύκητες, μούχλα και E. coli.

Παρόλο που το νερό ξεπλένει ένα μέρος τους, άλλα θα κολλήσουν και θα μεταφερθούν από την πετσέτα σου κατά τη διάρκεια του τριψίματος μετά το ντους.

Το σώμα μας παράγει συνεχώς ιδρώτα, άλατα, σμήγμα και κύτταρα του δέρματος και μεγάλο μέρος αυτού μεταφέρεται στις πετσέτες. Επίσης βλέννα, πιτυρίδα, μακιγιάζ και υπολείμματα προϊόντων ομορφιά υπάρχουν πάνω στις πετσέτες. Έτσι, όταν δεν πλένονται συχνά σε ένα υγρό και σκοτεινό μπάνιο με ατμό, οι πετσέτες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στη συσσώρευση βακτηρίων.

Εάν πιστεύεις ότι οι πετσέτες μπορούν να πλένονται κάθε βδομάδα σκέψου το εξής: Το να τρίβεις το δέρμα σου με μια βρώμικη πετσέτα μπορεί να δημιουργήσει ακμή (ακόμα και μόλυνση). Οι πετσέτες μπορεί να προκαλέσουν εξάρσεις ακμής χωρίς καν να το γνωρίζεις.

Καλό είναι οι πετσέτες σώματος να πλένονται σχεδόν κάθε εβδομάδα (ανάλογα και με τη χρήση) και αφού τις στεγνώνεις καλά κάθε φορά για την πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων και της μυρωδιάς της μούχλας ενώ θα παρατείνει το χρόνο μεταξύ των πλύσεων, οι πετσέτες χεριών ανά μέρα (σκέψου τα μικρά πετσετάκια χεριών) ενώ οι πετσέτες προσώπου μετά από δύο μέρες το μέγιστο.

Πόσες φορές μπορείς να χρησιμοποιήσεις την πετσέτα μπάνιου πριν μπει για πλύσιμο;

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i