Πώς να απαλλαγούμε από το άγχος κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου;

Ποια tips χρησιμοποιεί καθημερινά μία yoga instructor για να διαχειριστεί το άγχος μέσω της γιόγκα και μερικών απλών τεχνικών αναπνοών;

Πώς να απαλλαγούμε από το άγχος

Από την Ειρήνη Απολλώνια Σαραντοπούλου, yoga instructor 500RYT @apollonia_yoga

Είναι δεδομένο ότι βιώνουμε παγκόσμια μια δύσκολη περίοδο, από την μια η πανδημία και ο φόβος για την υγεία μας και από την άλλη το άγχος της αλλαγής στην καθημερινότητα μας και του εγκλεισμού.

Μένουμε σπίτι λοιπόν για να προστατευτούμε και να προφυλάξουμε τους γύρω μας. Το θέμα είναι πώς αξιοποιούμε όλο αυτόν τον χρόνο που έχουμε εποικοδομητικά και πώς βοηθάμε το σώμα μας και το νου να μένουν σε εγρήγορση και ταυτόχρονα σε ηρεμία.

Μπορείς να βρεις εξαιρετικούς τρόπους να μείνεις απασχολημένη, κάτι που θα σε βοηθήσει να μειώσεις και το άγχος που μπορεί να αισθάνεσαι κατά μια στρεσογόνο περίοδο, όπως αυτή.

Η καθημερινή πρακτική της γιόγκα και του διαλογισμού έστω και για μερικά λεπτά την ημέρα μπορεί να αναστείλει το άγχος και το στρες, να μειώσει τις αρνητικές σκέψεις και να σου δώσει μια πιο θετική στάση σε όσα καλείσαι να αντιμετωπίσεις. Τα οφέλη που προσδίδει στο νευρικό σύστημα είναι πολλά, ενώ αποτελεί μια απολύτως ασφαλή πρακτική για όλους.

Πώς να απαλλαγούμε από το άγχος; 3 απλές συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε από το πρωί όσο #μενουμεσπιτι για να το μειώσουμε

  1. Όταν ξυπνάμε ΔΕΝ κάνουμε scroll down στην οθόνη του κινητού μας αλλά καθόμαστε σε μια βολική στάση στο κρεβάτι μας (sukhasana-οκλαδόν) με ίσια πλάτη, και τεντώνουμε τα χέρια ψηλά να μακρύνει η σπονδυλική στήλη. Αφήνουμε τις παλάμες μαλακά στα γόνατα, παίρνουμε μερικές βαθιές αναπνοές από την μύτη και σκεφτόμαστε κάτι που μας φτιάχνει την διάθεση.
  2. Φτιάχνουμε το αγαπημένο μας ρόφημα, βρίσκουμε μια άνετη και ήσυχη γωνιά στο σπίτι και αφιερώνουμε 5-10 λεπτά στον εαυτό μας προσπαθώντας να αδειάσουμε το μυαλό, παρατηρώντας τις σκέψεις μας χωρίς να προσκολούμαστε σε αυτές.  Καθόμαστε με ίσια πλάτη και ακολουθούμε τον ρυθμό της αναπνοής μας, καθώς περνούν τα λεπτά, βλέπουμε ότι αλλάζει η ποιότητά της και γίνεται πιο μαλακή και πιο βαθιά. Παραμένουμε για μερικά λεπτά ακόμα σκανάροντας νοητά το σώμα μας και χαλαρώνουμε τα σημεία που νιώθουμε ένταση. Ανοίγουμε αργά τα μάτια στέλνουμε λίγη κίνηση στο σώμα μας ξανά και συνεχίζουμε την μέρα μας.
  3. Γυμναζόμαστε! Η yoga είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να τονώσουμε το σώμα μας και να νιώσουμε άμεσα πιο ευδιάθετοι. Ανάλογα το επίπεδό σου, μπορείς να βρεις μέσω του διαδικτύου ένα εύκολο πρόγραμμα ή πιο απαιτητικό αντίστοιχα και να το εντάξεις στη ρουτίνα σου!

Αν θέλεις να ακολουθήσεις τα δωρεάν μαθήματα που παραδίδονται μέσω Skype αυτό το διάστημα, βρες τη σελίδα στο Instagram @apollonia_yoga ή στο Facebook @Ειρηνη Σαραντοπουλου και δήλωσε το ενδιαφέρον σου. 

5 πραγματικά πρωτότυποι τρόποι να διώξεις το άγχος

Ασκήσεις γιόγκα για χαλάρωση: 5 βίντεο για να καταπολεμήσεις άγχος και στρες

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i