Πώς θα αντιμετωπίσεις τα πράγματα με αισιοδοξία

Τέσσερις τρόποι που θα σε βοηθήσουν να δεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων.

αισιοδοξία unsplash

Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι ζωές μας δεν είναι γραμμένες από σεναριογράφους του Hollywood με αποτέλεσμα το happy ending να μην είναι εξασφαλισμένο, όπως και η αποφυγή των απροόπτων. Η ζωή είναι απρόβλεπτη και συχνά τα σχέδιά μας μπορεί να καταστρέφονται από τη μία ημέρα στην άλλη, από τη στιγμή που δεν έχουμε μαντικές ικανότητες για να προλάβουμε τις καταστάσεις. Ωστόσο, όσο κι αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν ακριβώς όπως τα έχουμε σχεδιάσει, εμείς αρκεί να αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας με αισιοδοξία, βλέποντας τη θετική πλευρά των πραγμάτων, ακόμα κι αν με μία πρώτη ματιά αυτή δεν υφίσταται.

Η σύγχρονη ζωή έχει έναν μαγικό τρόπο να σε κάνει να εκνευρίζεσαι με το παραμικρό, είτε είναι το μποτιλιάρισμα στον δρόμο ή το ότι δεν λειτουργεί καλά το ίντερνετ. Όμως, εσύ οφείλεις να επιλέξεις να αφήσεις πίσω σου τα αρνητικά συναισθήματα, βλέποντας αυτές τις "εκπλήξεις" ως ευκαιρίες για να εξασκηθείς στη διαδρομή που θα σε οδηγήσει στην εσωτερική γαλήνη.

Πώς θα αντιμετωπίσεις τα πράγματα με αισιοδοξία:

1. Προσπάθησε να ενεργοποιήσεις την ικανότητά σου να είσαι θετική. Να έχεις αυτοπεποίθηση πως η νοοτροπία σου θα αλλάξει, δίνοντας λιγότερη δύναμη στον αρνητισμό. Πίστεψε ότι μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση και πως εσύ η ίδια έχεις τη δύναμη να παραμείνεις θετική.

2. Στις δύσκολες στιγμές σκέψου τα πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων, που ενδέχεται συχνά να ξεχνάς. Σκέψου όλα εκείνα που έχεις καταφέρει και τα θετικά πράγματα που υπάρχουν στη ζωή σου, ώστε να μετατοπίσεις τη μπίλια προς την αισιοδοξία, βλέποντας τα πράγματα από άλλη σκοπιά. 

3. Προσπάθησε να καταλαβαίνεις πότε είσαι χωμένη βαθιά στην απαισιοδοξία, ώστε να μπορείς να κάνεις δοκιμές για να αλλάξεις το πρόσημο της κατάστασης. Χωρίς να αγνοείς το πώς έχουν τα πράγματα, διάβασε την πραγματικότητα με άλλη διάθεση. Μπορεί να υπάρχει ένα πρόβλημα, όμως η λύση θα βρεθεί κάποια στιγμή. Με λίγα λόγια, δώσε στον εαυτό σου την επιλογή να αντιμετωπίσει μία δύσκολη κατάσταση με αισιόδοξο τρόπο.

4. Όπου βλέπεις αγένεια, αντιμετώπισε την κατάσταση με ευγένεια. Όσο κι αν ο δίπλα σου δεν σου δείχνει σεβασμό ή αποπνέει αρνητικά vibes, προσπάθησε να απαντήσεις ευγενικά και καλοπροαίρετα. Δεν δείχνεις ανωτερότητα με αυτό τον τρόπο, αλλά φέρνεις θετικό πρόσημο σε μία κατάσταση, αλλάζοντας παράλληλα τη διάθεση.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i