Έχεις κόρη; Δες πώς θα τη μάθεις να αγαπά το σώμα της

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να βοηθήσεις την κόρη σου να έχει θετική εικόνα για το σώμα της, είναι να την ενθαρρύνεις να το χρησιμοποιεί! Δηλαδή να την παρακινήσεις να αθλείται, να πέσει κάτω, να σηκωθεί, να λερωθεί...

μαμά και κόρη

Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να μάθει να βλέπει τον εαυτό της ως ισχυρή και ανθεκτική μονάδα ανάμεσα στο σύνολο των συνομηλίκων της και όχι απλώς ως μια «όμορφη» ή «λεπτή» κοπέλα.

Να την ενθαρρύνεις

«Είναι σημαντικό να ενθαρρύνεις ακόμα και τα πιο “τεμπέλικα” κορίτσια να κινήσουν τα σώματά τους, καθώς αυτό τα βοηθά να αναπτύξουν συντονισμό αλλά κυρίως την αυτοπεποίθηση ότι το σώμα τους είναι μέρος των καθημερινών πράξεων ενός ατόμου και όχι μόνο μέρος της σεξουαλικότητάς τους», αναφέρει η διάσημη Κλινική ψυχολόγος και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Catherine Steiner-Adair

The Mamagers Update:

To παιδί σου δεν χρειάζεται μια τέλεια μαμά, αλλά μια ήρεμη μαμά

Αν η επιτυχία είναι το παν, τότε τα παιδιά που δεν την έχουν δεν αξίζουν τίποτα;

Οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη φαίνεται να επηρεάζουν τον εγκέφαλο των παιδιών

Τι να κάνεις:

Δραστηριότητες, όπως η ποδηλασία ή τα άλματα σε τραμπολίνο, είναι καταπληκτικές για τα κορίτσια που δεν τους αρέσουν τα ανταγωνιστικά αθλήματα. Η Steiner-Adair συνιστά επίσης τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις ως τόπους για να ενθαρρύνονται τα κορίτσια να λάβουν μέρος σε όλα τα είδη των σπορ που συνήθως δεν βρίσκουν στο σπίτι ή το σχολείο.

Να την επαινείς

Η ψυχολόγος Steiner-Adair συμβουλεύει τους γονείς να μην δίνουν και πολλή προσοχή στο πόσο καλά (ή άσχημα) παίζουν τα κορίτσια. «Αντ 'αυτού, να επικεντρώνονται μόνο στην προσπάθεια τους. Ο αθλητισμός είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τα κορίτσια να αναπτύξουν σωματική και ψυχική αντοχή και να μάθουν πώς να ξεπερνούν τις απογοητεύσεις. Πρέπει να μάθουν να συνεχίζουν ακόμα και όταν οι πιθανότητες είναι εναντίον τους.

Τι να κάνεις:

Στο τέλος μιας σωματικής άσκησης ή ενός παιχνιδιού, θα μπορούσες να πεις «τι καινούργιο δοκίμασες σήμερα στη γυμναστική;», «τι σε δυσκόλεψε περισσότερο;»

Αναγνώρισέ της αυτό που είναι και όχι αυτό που κάνει

Μην την αποκαλείς "μικρή μου μπασκετμπολίστρια" ή "αστέρι του τένις", γιατί αυτό μπορεί να την πιέσει να είναι κάτι που απλώς δεν είναι. Όσο καλή και αποδοτική και αν είναι στο άθλημα που έχει επιλέξει πάντα θα υπάρχει κάποιος καλύτερος από αυτή. Έτσι, βάζοντάς της ταμπέλες το πιθανότερο είναι να απογοητευτεί κάποια στιγμή.

Τι να κάνεις: 

Να της λες ότι είσαι υπερήφανη γι αυτή, διότι έχει πραγματικά ανάγκη τη δική σου επιβεβαίωση για αυτό που είναι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i