Έχεις παιδιά στην εφηβεία; Η διάσημη Ελληνίδα ψυχολόγος του Χάρβαρντ δίνει τις τεχνικές για να διαχειριστείς αυτή την ηλικία

Η ψυχολόγος του Harvard, Τζίνα Θανοπούλου, αποκαλύπτει τεχνικές για να επικοινωνείς σωστά με το έφηβο παιδί σου.

6 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα By VGstockstudio

Η εφηβεία είναι ίσως η πιο δύσκολη περίοδος της ανάπτυξης των μικρών μας που όμως δεν είναι πια μικρά και άρα είναι πολύ σημαντικό να έχουμε όσες περισσότερες συμβουλές από ειδικούς για τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Οι εκρήξεις και ο θυμός στους εφήβους μπορεί να έχουν πολλές αιτίες. Αλλά ποιά είναι τα "πρέπει"και τα "μη" της δικής μας συμπεριφοράς;

Αυτό που πρέπει σίγουρα να έχουν όλοι οι γονείς κατά νου είναι ότι όλα αλλάζουν στην εφηβεία και αλληλεπιδρούν. Αλλάζει το σώμα του παιδιού, οι συναισθηματικοί του δεσμοί, τα ενδιαφέροντα του. Το ίδιο μάλιστα δεν μπορεί να έχει την παραμικρή βεβαιότητα για το αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών. Αν παρατηρήσεις, θα διαπιστώσεις ότι ο έφηβος είναι πάντα λίγο μπερδεμένος. Αν το ίδιο νιώθεις και εσύ δεν έχεις παρά να παρακολουθήσεις στο βίντεο τη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Νάνσυ Μαλλέρου η βραβευμένη από την UNESCO ψυχολόγος του Harvard και Επικεφαλής του Τμήματος Ψυχολογίας της Life Clinic Group, Τζίνα Θανοπούλου.

Θα ακούσεις για τεχνικές & κλειδιά που μπορούν να χρησιμοποιούν οι γονείς για να εμπνεύσουν τα παιδιά τους έτσι ώστε να καλλιεργήσουν μια ισορροπημένη προσωπικότητα και σημαντικές σχέσεις στη ζωή τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i