5 συστατικά σε κρέμες που θωρακίζουν την επιδερμίδα σου από το κρύο

Ανακάλυψε πώς θα παραμείνεις λαμπερή στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες με αυτά τα 5 πολύτιμα συστατικά σε κρέμες.

beauty

Για να θωρακίσεις την επιδερμίδα σου από το κρύο και για να διατηρήσεις την ελαστικότητα, τη λάμψη και την υγιή της εμφάνιση, επίλεξε τα 5 καλύτερα συστατικά σε κρέμες.

Η περιποίηση της επιδερμίδας τον χειμώνα

  • Ήπιος καθαρισμός Ο επιδερμικός φραγμός της επιδερμίδας σου πρέπει να παραμείνει ακέραιος, γι’ αυτό απόφυγε τη χρήση προϊόντων που προσφέρουν πολύ βαθύ καθαρισμό και απομακρύνουν τα πολύτιμα λιπίδια από την επιφάνειά της. Ιδανικά προϊόντα καθαρισμού είναι εκείνα που δεν περιέχουν σαπούνι και αλκοόλη, συστατικά που αφυδατώνουν την επιδερμίδα, ενώ διαθέτουν καταπραϋντικές και μαλακτικές ιδιότητες.
  • Απαραίτητο αντηλιακό Ανεξάρτητα από την πτώση της θερμοκρασίας και τη συννεφιά, δεν πρέπει να σταματήσεις να εφαρμόζεις κάθε πρωί πριν φύγεις από το σπίτι το αντηλιακό σου. Ειδικά αν είσαι στα χιόνια, όπου το φως αντανακλάται στο λευκό τοπίο, ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερες φθορές, ακόμα και από τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Το αντηλιακό πρέπει να το εφαρμόζεις σε όλο το πρόσωπο και τα αφτιά, στον λαιμό και στη ράχη των χεριών.
  • Dry brushing Το μασάζ σε στεγνή επιδερμίδα με τρίχινη βούρτσα με ανοδικές κινήσεις, από τους αστραγάλους προς την καρδιά, διεγείρει το λεμφικό σύστημα και προάγει την αποτοξίνωση του σώματος. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθά στη μέγιστη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών της κρέμας που θα απλώσεις στη συνέχεια.

Τα 5 πολύτιμα συστατικά σε κρέμες

Από τα προϊόντα περιποίησης του χειμώνα δεν πρέπει να λείπουν τα παρακάτω συστατικά:

  1. Λιπίδια: Τα ceramides είναι τα λιπίδια που υποστηρίζουν τα κύτταρα της επιδερμίδας. Τα επίπεδα των ceramides μειώνονται ραγδαία το καλοκαίρι και τον χειμώνα, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να χάνει ποσοστά υγρασίας. Ο συνδυασμός ceramides, χοληστερίνης και λιπαρών οξέων είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός.
  2. Έλαιο CBD: Έχει μοναδικές καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και αντιμετωπίζει άμεσα τους ερεθισμούς και την ερυθρότητα.
  3. Σκουαλένιο: Ιδανικό συστατικό για την ενυδάτωση και τη θρέψη τους χειμερινούς μήνες, είναι ένα φυσικό έλαιο που παράγει ο οργανισμός μας και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. 
  4. Urea: Ήπιο απολεπιστικό συστατικό, κατάλληλο για το πρόσωπο και το σώμα, ιδανικό όταν ο επιδερμικός φραγμός είναι αδύναμος και δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιο δραστικά συστατικά.
  5. Ρετινόλη: Μπορεί να αποτελεί έναν αρκετά ερεθιστικό παράγοντα, αλλά οι μικρές δόσεις βιταμίνης Α ακόμα και τις πολύ κρύες νύχτες θα ωφελήσουν την επιδερμίδα σου, καθώς προάγει την κυτταρική ανανέωση και προσφέρει αντιγηραντική δράση.

Διάβασε ακόμη: Πότε και πώς πρέπει να ξεκινήσει να σε απασχολεί η αντιγήρανση;

 

ΑΠΟ ΤΟ SHAPE ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ '24 ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΗΝ ΜΥΡΤΩ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΔΩΡΟ ΤΗΝ MAX VOLUME MASCARA ΤΗΣ MD PROFESSIONNEL. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i