Q+A: Πρωτόκολλο αντιγήρανσης στον δερματολόγο

Ζητήσαμε από τη δρα Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγο-αφροδισιολόγο, να μας μιλήσει για την top δερματολογική περιποίηση.

αντιγήρανση ρυτίδες istock

Συνεργάστηκε η επιστημονική διευθύντρια Cosmetic Derma Medicine (cosmeticdermamedicine.gr)

Σήμερα ο δερματολόγος έχει στη φαρέτρα του σύγχρονες θεραπείες και καινοτόμα μηχανήματα, τα οποία επιτρέπουν την πραγματοποίηση θεραπειών αισθητικής ιατρικής στο ιατρείο, αναίμακτα και ανώδυνα, χωρίς νυστέρι και τομές. Μία από τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές μη επεμβατικές θεραπείες είναι και το Total Plasma Lift, που δικαίως έχει λάβει την ονομασία του "Lifting χωρίς νυστέρι".

Τι είναι το πρωτόκολλο αντιγήρανσης και πώς γίνεται

▶    Πρόκειται για τον πρωτοποριακό συνδυασμό των θεραπειών Fractional Laser και Αυτόλογης Μεσοθεραπείας PRP. Αφού προηγηθεί η εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας, η θεραπεία ξεκινά με το Fractional Laser, που δρα με ασφάλεια στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες, οι οποίοι ευθύνονται για την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. 
▶    Στη συνέχεια εφαρμόζεται η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP, κατά την οποία, αφού γίνει μικρή αιμοληψία, εφαρμόζεται ενέσιμα ή με ειδική microneedling συσκευή το πολυδύναμο μείγμα των αυξητικών παραγόντων που έχει απομονωθεί, το οποίο ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με τελικό αποτέλεσμα ένα σφριγηλό, αναζωογονημένο και λαμπερό πρόσωπο.
▶ Η εφαρμογή του πρωτοκόλλου ομορφιάς και αντιγήρανσης Total Plasma Lift είναι εύκολη, ανώδυνη και απολύτως ασφαλής, καθώς πραγματοποιείται στον χώρο του ιατρείου και ολοκληρώνεται μέσα σε λίγη ώρα. Δεν παρατηρούνται επιπλοκές και το πιο σημαντικό είναι πως τα αποτελέσματα της θεραπείας γίνονται ορατά από την πρώτη κιόλας στιγμή και ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες και την εργασία του.

Διαβάστε Επίσης

Τελευταία συμβουλή

Η θεραπεία αυτή συνιστάται να ξεκινά ακόμα και από μικρή ηλικία, πριν από τα 30 έτη, ως θεραπεία πρόληψης, προτού εμφανιστούν ή και μονιμοποιηθούν τα σημάδια γήρανσης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i