Η Μαίρη Συνανατσάκη θα γεννήσει μέσα στις γιορτές: Τι να περιμένεις αν γεννήσεις κι εσύ αυτές τις μέρες

Δεν έχω γεννήσει γιορτές, αλλά επειδή πολλές φίλες μου -και αναγνώστριες- έχουν την απορία πώς θα είναι η παραμονή στο μαιευτήριο τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά, ρώτησα και έχω απαντήσεις.

Μαίρη Συνατσάκη instagram

Με ένα ατμοσφαιρικό post στο Instagram η Μαίρη Συνατσάκη μας έδειξε το στολισμένο της σπίτι και μίλησε για το πιο φωτεινό και πολύτιμο δώρο που περιμένει αυτές τις γιορτές: Το μωρό της. Πώς είναι όμως να έχεις ημερομηνία τοκετού τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά; Πώς θα είναι οι γιορτές στο μαιευτήριο και θα υπάρχει "έκπτωση" από πλευράς προσωπικού; 

Καταγράψαμε 5 ερωτήσεις, και είμαστε εδώ με τις απαντήσεις!

Θα λειτουργεί κανονικά το μαιευτήριο εκείνες τις μέρες, δηλαδή με πλήρες προσωπικό;

Μήπως θα είναι μόνο οι καινούργιες μαίες και γιατροί τριγύρω; Απάντηση: Το προσωπικό θα είναι όσο πρέπει να είναι και οι γιατροί και οι μαίες δεν παίρνουν άδεια βάση παλαιότητας, αλλά συνήθως ρυθμίζουν "κυκλικά" τις άδειές τους, δηλαδή κάποιοι θα λείψουν Χριστούγεννα, άλλοι την Πρωτοχρονιά και άλλοι τα Φώτα. Σε κάθε περίπτωση δεν θα σου λείψει η σωστή ιατρική φροντίδα.

Θα είναι ο γιατρός και η μαία μου κοντά μου;

Εννοείται! Ο γιατρός σου ξέρει πότε περιμένει τοκετούς από τις γυναίκες που παρακολουθεί και προγραμματίζει το χρόνο του ώστε να είναι μαζί σου. Το ίδιο ισχύει και για τη μαία. Μπορεί για σένα να είναι μοναδική η φορά που θα γεννήσεις μέσα στις γιορτές, ο γιατρός σου όμως πιθανότατα θα έχει ζήσει πολλές φορές γεννητούρια αυτές τις μέρες και ξέρει πως αποτελούν στοιχείο του επαγγέλματός του. Ακόμη όμως κι αν γεννήσεις πριν την αναμενόμενη ημερομηνία και τελικά βρεθείς στο μαιευτήριο μέσα στις γιορτές, ο γιατρός σου, πάλι θα είναι. Ακόμη όμως κι αν τύχει να απουσιάζει και δεν μπορεί να επιστρέψει αμέσως (βρίσκεται σε κάποιο συνέδριο ή σε διακοπές στο εξωτερικό), θα υπάρχει κάποιος συνεργάτης του γιατρός που θα τον αντικαθιστά επάξια σε τέτοιες περιπτώσεις.  

Αν γεννήσω στις γιορτές, θα χάσω όλο το χριστουγεννιάτικο κλίμα;

Αντίθετα! Τα γεννητούρια αυτές τις μέρες φέρνουν μια γενική ευθυμία στο έτσι κι αλλιώς γιορτινό κλίμα στους ορόφους του μαιευτηρίου! Τα γεύματά σου θα είναι παραδοσιακά (εφόσον το επιτρέπει η κλινική σου εικόνα), θα πάρεις δώρα για το μωρό σας από το μαιευτήριο και εταιρίες βρεφικών προϊόντων και θα διαπιστώσεις πως οι μαίες και οι γιατροί είναι όλοι πιο χαρούμενοι και με γιορτινή διάθεση.

Διάβασε εδώ περισσότερες ερωτήσεις και απαντήσεις για εάν έχεις ημερομηνία τοκετού Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i