Η Gwyneth Paltrow κάνει διαλογισμό με τα μάτια ανοιχτά για να συνδεθεί με τον "βαθύτερο εαυτό της"

Η Gwyneth Paltrow κυκλοφόρησε μια εφαρμογή διαλογισμού με τα μάτια ανοιχτά για να αποκτήσουμε όλοι περισσότερη επίγνωση.

paltrow splash

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Gwyneth Paltrow κυκλοφόρησε την εφαρμογή διαλογισμού, Moments of Space, σε συνεργασία με τον ιδρυτή της Kim Little και ανάφερε στον Independent ότι κάνει διαλογισμό με τα μάτια ανοιχτά για να συνδεθεί με τον "βαθύτερο εαυτό" της και ότι βασίζεται στον διαλογισμό για να "νιώθει πιο ολοκληρωμένη".

Τι είναι ο διαλογισμός με τα μάτια ανοιχτά;

Ο διαλογισμός με τα μάτια ανοιχτά σου επιτρέπει να έχεις τα μάτια σου μερικώς ή πλήρως ανοιχτά, σε αντίθεση με τον κλασικό διαλογισμό που συστήνει να κλείνεις τα μάτια σου. Η τεχνική είναι σχεδόν ίδια: κάθεσαι άνετα σε ένα ήσυχο δωμάτιο, παίρνεις βαθιές αναπνοές και επικεντρώνεσαι στον εαυτό σου. 

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και "αμφισβητεί τις αντιληπτές έννοιες της σιωπηλής και σοβαρής πρακτικής διαλογισμού επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τον κόσμο αναπτύσσοντας παράλληλα μια βαθιά σύνδεση με τον εσωτερικό τους εαυτό", λέει ο Little. Η Πάλτροου ανάφερε ότι: "Βασίστηκα στον διαλογισμό με τα μάτια ανοιχτά για να συνδεθώ με τον βαθύτερο εαυτό μου, να μην πέσω σε αντιδραστικότητα, να προσπαθήσω να κρατήσω το εγώ μου έξω από αυτό. Χρησιμοποιώντας τον διαλογισμό με ανοιχτά μάτια μπορώ να παραμένω παρούσα και συνδεδεμένη με το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μου".

Η εφαρμογή αναφέρει ο Little ότι "γεννήθηκε από την επιθυμία να κάνω τον διαλογισμό αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μου. Ήθελα να δημιουργήσω μια εφαρμογή που να ανταποκρίνεται πραγματικά στις διδασκαλίες που έζησα κατά τη διάρκεια των απομονώσεων διαλογισμού και να τις βάζει στις τσέπες των ανθρώπων, σε οποιοδήποτε μέρος και οποιαδήποτε στιγμή".

Πώς η Gwyneth Paltrow ξεκίνησε το ταξίδι της ευεξίας

Η Gwyneth Paltrow αποκάλυψε ότι άρχισε να εμβαθύνει στον "κόσμο του wellness και του mindfullness" όταν ο πατέρας της, Μπρους, παραγωγός και σκηνοθέτης, διαγνώστηκε με καρκίνο του στόματος στα τέλη της δεκαετίας του '90 και πέθανε το 2002. "Όταν ο πατέρας μου διαγνώστηκε με καρκίνο άρχισα να εξερευνώ τον κόσμο του wellness και του mindfullness", λέει η 51χρονη ηθοποιός. "Τότε ξεκίνησα γιόγκα και τότε έμαθα επίσης μια διαφορετική μορφή διαλογισμού και τεχνικών αναπνοής. Θα έλεγα ότι σε ένα μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής μου, έχω μια πρωινή πρακτική που περιλαμβάνει διαλογισμό και άσκηση.

"Όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για τη μακροζωία και φαίνεται να υπάρχουν μερικοί πραγματικά σταθεροί κοινοί παρονομαστές, ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός. Το να διαχειρίζεσαι τις σκέψεις σου, το μυαλό σου, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για τη διαχείριση της αντίδρασης στο στρες. Το άγχος μπορεί να κάνει το ανοσοποιητικό σου σύστημα να μη λειτουργεί τόσο καλά, αυτό είναι καλά τεκμηριωμένο".

Ποια είναι τα οφέλη του διαλογισμού με τα μάτια ανοιχτά;

Ο διαλογισμός με τα μάτια ανοιχτά προσφέρει μοναδικά οφέλη που μπορούν να εμπλουτίσουν τη ζωή σου με πολλούς τρόπους.

1. Παραμένεις σε εγρήγορση 

Ένα από τα άμεσα οφέλη του διαλογισμού με ανοιχτά μάτια είναι ότι μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις alert και προσεκτική. Είναι χρήσιμο για εκείνες τις στιγμές που πρέπει να παραμείνεις σε εγρήγορση, όπως κατά τη διάρκεια μιας πολυάσχολης εργάσιμης ημέρας ή όταν φροντίζεις άλλους. Σε αντίθεση με τον διαλογισμό με κλειστά μάτια, ο οποίος μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε υπνηλία, η πρακτική του διαλογισμού με τα μάτια ανοιχτά σε κρατά συγκεντρωμένη στο περιβάλλον σου.

2. Ενισχύει τη συγκέντρωσή σου

Αυτή η μορφή διαλογισμού μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ικανότητά σου να συγκεντρώνεστε. Με τα μάτια ανοιχτά, εξασκείσαι στο να εστιάζεις σε ένα μόνο σημείο ή να διατηρείς το βλέμμα σου χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου. Αυτό μπορεί να εκπαιδεύσει τον εγκέφαλό σου να συγκεντρώνεται καλύτερα, κάτι που θα μπορούσε να είναι ωφέλιμο όχι μόνο κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, αλλά και στις καθημερινές εργασίες.

3. Αυξάνει την επίγνωση

Ο διαλογισμός με τα μάτια ανοιχτά μπορεί να σε ενθαρρύνει να έχεις μεγαλύτερη επίγνωση του περιβάλλοντος γύρω σου. Θα μάθεις να παρατηρείς τις λεπτομέρειες του κόσμου χωρίς να χάνεσαι σε αυτές. Αυτή η αυξημένη επίγνωση μπορεί να οδηγήσει σε μια βαθύτερη εκτίμηση του περιβάλλοντός σου, κάνοντας τις καθημερινές εμπειρίες πιο ζωντανές και ικανοποιητικές.

4. Βελτιώνει τη διαύγεια σκέψης

Ασκώντας τακτικά διαλογισμό με τα μάτια ανοιχτά, αυξάνει τη διαύγεια σκέψης. Αυτό μειώνει τη φλυαρία του μυαλού, και μπορεί να σου επιτρέψει να σκέφτεσαι πιο καθαρά και να παίρνεις αποφάσεις νιώθοντας ήρεμη και συγκεντρωμένη.

5. Συμβάλλει στην προσαρμογή

Ο διαλογισμός με τα μάτια ανοιχτά μπορεί να εξασκηθεί οπουδήποτε, είτε βρίσκεσαι σε ένα ήσυχο δωμάτιο είτε σε δημόσιο χώρο. Αυτή η προσαρμοστικότητα το καθιστά ένα πρακτικό εργαλείο για τη διατήρηση της προσοχής κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεσαι ή τι κάνεις.

Διάβασε ακόμη: Σε τι βοηθάει ο διαλογισμός; Πώς γίνεται; Να κάνεις κάθε μέρα;

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i