6 αριθμοί για την υγεία της καρδιάς σου: Αξίζει να τους θυμάσαι

Μάθε τα μυστικά για την υγεία της καρδιάς.

καρδιά υγεία eternalcreative

Αν «μεταφράζαμε» την υγεία της καρδιάς σε αριθμούς, το αποτέλεσμα θα ήταν μια ξεκάθαρη εικόνα. Ενημερώσου γι' αυτούς τους αριθμούς και κάνε ό,τι περνάει από το χέρι σου για να είσαι εσύ και οι δικοί σου άνθρωποι υγιείς.

Η υγεία της καρδιάς σου σε αριθμούς

#1

Πρώτη αιτία θανάτου: Οι καρδιαγγειακές παθήσεις, που οφείλονται κυρίως σε αθηροσκλήρωση, αποτελούν την πιο συχνή αιτία θανάτου παγκοσμίως.

#2

50% όσων έπαθαν έμφραγμα του μυοκαρδίου δεν γνώριζαν ότι είχαν πρόβλημα στην καρδιά τους. Το ίδιο ισχύει και το 1/3 των αφνιδίων θανάτων.

#3

Στη χώρα μας καταγράφονται 20.000 περίπου εμφράγματα του μυοκαρδίου κάθε χρόνο. Δεν το λες και αμελητέο...

#4

Το 80% των καρδιαγγειακών παθήσεων μπορεί να προληφθεί με αλλαγή του τρόπου ζωής! Στην πλειοψηφία τους οφείλονται σε δύο παράγοντες:

Συμπεριφοράς: κάπνισμα, φτωχή διατροφή, αυξημένο βάρος σώματος και έλλειψη φυσικής άσκησης.

Παράγοντες κινδύνου: Δυσλιπιδαιμία (ολική χοληστερόλη <200 mg/dl, υπέρταση (>130/80 mmHg) και σακχαρώδης διαβήτης (γλυκόζη νηστείας αίματος >100 mg/dl).

#5

Το μήνυμα για την υγεία της καρδιάς είναι ξεκάθαρο: Η υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

#6

Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την υγεία της καρδιάς σε ανθρώπους με γνωστό καρδιαγγειακό πρόβλημα είναι αυστηρές: Προτείνεται απόλυτος στόχος θεραπείας LDL-χοληστερόλης μικρότερος από 55 mg/dL (ο προηγούμενος στόχος ήταν <70 mg/dl γι’ αυτή την ομάδα ασθενών) μέσω της θεραπείας με τα νεότερα φαρμακευτικά σκευάσματα και συνδυασμούς.

Τα παραπάνω δεδομένα προέρχονται από ενημερωτική εκδήλωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (Ε.Κ.Ε) στο με αφορμή το 40ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο στα Ιωάννινα.

Διάβασε επίσης: Εξελίξεις: Βοηθάνε στην καρδιά τα φάρμακα για τον διαβήτη;

Διάβασε επίσης: Λιποπρωτεΐνη-α: Μάθε αν έχεις αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i