"Τι να κάνω όταν βαριέμαι;" - Έχουμε απαντήσεις αλλά και το health effect της ανίας!

Μπορεί να βαριέσαι στο σπίτι ή στη δουλειά (μεταξύ μας, αυτό μπορεί να συμβαίνει σε όλους μας αλλά δεν το ομολογούμε!), σε μια αναμονή γιατρού ή στο ταξίδι. Τι μπορείς να κάνεις για να γεμίζεις θετικά το χρόνο σου;

Γυναίκα που ονειροπολεί και κάνει θετικές σκέψεις istock

Τι μπορείς να κάνεις όταν βαριέσαι; Η out of the box απάντηση είναι "να χαρείς!", γιατί αυτό σημαίνει ότι έχεις ελεύθερο χρόνο ώστε να προλαβαίνεις να νιώσεις ανία μέσα στην καθημερινότητα. Από την άλλη, εάν βαριέσαι έχεις την ιδανική ευκαιρία για να γίνεις πιο δημιουργική και να αφήσεις το μυαλό σου να περιπλανηθεί σε διάφορες σκέψεις με τελικό προορισμό... την πραγματική χαλάρωση και ένα boost για την ψυχική σου υγεία.

Διαβάστε Επίσης

"Τι να κάνω όταν βαριέμαι;" Ονειροπόλησε

Αφέσου λοιπόν να ονειροπολήσεις, μία σπάνια ευκαιρία στους σούπερ γρήγορους ρυθμούς που ζούμε. Και μάλιστα κάνε το έξω από το σπίτι, σε ένα πιο φυσικό περιβάλλον και θα έχεις μεγαλύτερο όφελος. Η ονειροπόληση που κάνει το μυαλό σου όταν περπατάς σε ένα πάρκο σε ανανεώνει περισσότερο απ’ όσο όταν περπατάς στο δρόμο, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Γιατί; Το αστικό τοπίο σου "επιτίθεται" με περισπασμούς – κορναρίσματα, αυτοκίνητα, οχλαγωγία.

Διαβάστε Επίσης

"Τι να κάνω όταν βαριέμαι;" Δοκίμασε τη συνειδητή χαλάρωση

Αφιέρωσε λίγα λεπτά από το χρόνο αυτό για να χαλαρώσεις το σώμα σου, μια δραστηριότητα με προστιθέμενη αξία για την ψυχική σου υγεία. "Υπάρχουν πολλές τεχνικές χαλάρωσης που μπορείς να κάνεις σε λιγότερο από 1 λεπτό" προτείνει ο Matthew Edlund, MD, συγγραφέας του The Power of Rest: Why Sleep Alone Is Not Enough. Για παράδειγμα, επικεντρώσου στους μικροσκοπικούς μυς σε διαφορετικές περιοχές στο σώμα σου για 10-15 δευτερόλεπτα κάθε φορά. Ή πιες νερό ή φάε κάτι και σκέψου τη γεύση και τι νιώθεις.

"Τι να κάνω όταν βαριέμαι;" Ανακάλυψε τη δημιουργικότητά σου 

Στον πυρήνα της, η πλήξη είναι "μια αναζήτηση νευρικής διέγερσης που δεν ικανοποιείται", υποστηρίζει ο Sandi Mann, λέκτορας Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Central Lancashire στη Μεγάλη Βρετανία και συγγραφέας του βιβλίου The Upside of Downtime: Why Boredom Is Good. "Αν δεν μπορούμε να τη βρούμε, το μυαλό μας θα τη δημιουργήσει". Όπως αποδεικνύεται από τη νέα μελέτη του και πολλές άλλες πριν από αυτήν, η πλήξη μπορεί να ευνοήσει τη δημιουργικότητα και την επίλυση προβλημάτων, επιτρέποντας στο μυαλό να περιπλανηθεί και να ονειροπολήσει. "Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να πάρεις αυτή τη διέγερση, οπότε πρέπει να ενεργοποιήσεις το μυαλό σου", λέει ο Mann. Μπορεί να εκπλαγείς από το τι θα βρεις όταν το κάνει.

"Τι να κάνω όταν βαριέμαι;" Τίποτε - γιατί η ανία κάνει καλό στην ψυχική σου υγεία

Εάν απλά βαριέσαι πιθανότατα σημαίνει ότι είσαι μακριά από οθόνες, δεν είσαι στη δουλειά ούτε κάπου που αναγκαστικά θα έχεις το μυαλό σου απασχολημένο. Σπάνιο, ίσως, αλλά αν το καλοσκεφτείς για να βαρεθείς θα πρέπει να είσαι μακριά από στρεσογόνους παράγοντες για αρκετό χρονικό διάστημα. Δες αυτό το διάλειμμα απ' όλα όσα μας βομβαρδίζουν καθημερινά σαν μια πολύτιμη ευκαιρία για επαναφόρτιση, για ένα reboot του εγκεφάλου και του σώματός σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i