Το απόλυτο τρικ για να απαλλαγείς από την ημικρανία

Εάν το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει, αυτό το hack ίσως μειώσει την ημικρανία σου. Δοκίμασέ το!

migraine istock

Η ημικρανία είναι μια ιατρική κατάσταση που προκαλεί σοβαρούς πονοκεφάλους,  ναυτία και ζάλη.

Ένα επεισόδιο ημικρανίας είναι ένας τύπος πονοκεφάλου. Ένα επεισόδιο εμφανίζεται συνήθως σε στάδια και μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες. Οι σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να επηρεάσουν την καθημερινή ζωή ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς του να εργάζεται ή να σπουδάζει.

Το 2018, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περισσότεροι από το 15% των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν βιώσει επεισόδιο ημικρανίας ή σοβαρό πονοκέφαλο τους τελευταίους 3 μήνες. Έρευνα διαπίστωσε ότι η ημικρανία επηρεάζει λίγο περισσότερο από το 19% των γυναικών και το 9% των ανδρών. Τα επεισόδια συμβαίνουν συχνά σε άτομα ηλικίας 18-44 ετών, αλλά μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της παιδικής ηλικίας.

Εναλλακτικές θεραπείες

Οι εναλλακτικές θεραπείες είναι μια ευρεία κατηγορία θεραπειών. Περιλαμβάνει πολλές πρακτικές που δεν αποτελούν μέρος της συμβατικής δυτικής ιατρικής. Μπορεί να περιλαμβάνει συμπληρώματα, φυσικά προϊόντα και πρακτικές νου-σώματος. Πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι οι συμπληρωματικές θεραπείες μειώνουν τα συμπτώματα της ημικρανίας και τη συχνότητα των κρίσεων.

Σε έρευνα που έγινε το 2018 για την ημικρανία, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν "Τι άλλο χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση για τη θεραπεία της ημικρανίας και/ή των συμπτωμάτων της;"

Από τους 4.356 ερωτηθέντες, 8 στους 10 ανέφεραν ότι χρησιμοποίησαν εναλλακτικές θεραπείες, όπως λήψη βιταμινών και συμπληρωμάτων, συμμετοχή σε διάφορες μορφές άσκησης, αποφυγή παραγόντων που ενεργοποιούν τις κρίσεις ημικρασίας, άσκηση τακτικών ανακούφισης από το στρες και άλλες εναλλακτικές λύσεις όπως το piercing και το έλαιο κανναβιόλης CBD.

Ποιοι είναι οι παράγοντες που προκαλούν ημικρανία;

Τα ερεθίσματα δεν είναι η αιτία της ημικρανίας. Οι αιτίες της ημικρανίας δεν είναι ακόμα πλήρως κατανοητές, αλλά πιθανότατα έχουν να κάνουν με τη δυσλειτουργική νευρική σηματοδότηση.

Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικούς παράγοντες που προκαλούν ημικρανία. Ένα ημερολόγιο ημικρανίας μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις τα δικά σου ερεθίσματα. Κοινοί παράγοντες ενεργοποίησης είναι:

  • Καιρικές συνθήκες και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες
  • Ύπνος
  • Στρες και έντονα συναισθήματα
  • Φωτεινό ή φθορίζον φως
  • Μυρωδιές
  • Φαγητό και ποτό
  • Αλλαγές ορμονών
  • Σωματική δραστηριότητα

Οι ερεθιστικοί παράγοντες πυροδοτούν ή προειδοποιούνγια την ημικρανία;

Οι αλλαγές στον εγκέφαλο κατά την έναρξη μιας επίθεσης (πρόδρομη φάση) μπορεί να αυξήσουν την ευαισθησία ή να προκαλέσουν λιγούρες. Στην πραγματικότητα, οι ερεθιστικοί παράγοντες μπορεί να μην πυροδοτούν την κρίση ημικρανίας, αλλά να αποτελούν προειδοποίηση για την έναρξή της. Γνωρίζοντάς τους αυξάνει την προβλεψιμότητα της ημικρανίας σου και μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς την ημικρανία σου.

Το απόλυτο τρικ για να απαλλαγείς από την ημικρανία

Το έλαιο μέντας είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα αιθέρια έλαια για τη θεραπεία των πονοκεφάλων και των κρίσεων ημικρανίας. Περιέχει μενθόλη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών και στην ανακούφιση του πόνου.

Θεωρείται ότι η τοπική εφαρμογή αραιωμένου ελαίου μέντας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου τόσο από πονοκεφάλους έντασης όσο και από κρίσεις ημικρανίας.

Τρίψε λίγο αιθέριο έλαιο μέντας στους κροτάφους ή στο μέτωπό σου και πιθανόν να μειώσει τον πόνο της ημικρανίας, σύμφωνα με το Migraine.com.

Επειδή το έλαιο μέντας μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος, ανάμειξε μια σταγόνα έλαιο μέντας σε ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού έλαιο βάσης για να το αραιώσεις πρώτα.

Προσπάθησε να το κάνεις αυτό σε ένα ήσυχο δωμάτιο, άφησε λίγο χρόνο στο σώμα σου να χαλαρώσει.

Διάβασε ακόμη: Αναζητάς λύση για την ημικρανία; Οι κινήσεις που μπορεί να σε βοηθήσουν

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i