12 κινήσεις για να περάσει γρήγορα η ίωση και να μη γίνει πνευμονία! Αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση

Σου θυμίζουμε πως κάθε ίωση μπορεί να μετατραπεί σε πνευμονία.

10.11.2018

εχεις διαβασει

Συνεργάστηκε η Αναστασία Μοσχοβάκη, ιατρός, ειδική παθολόγος

Πώς θα προλάβεις την ίωση και πώς θα την αντιμετωπίσεις; Αυτός ο οδηγός κατά των ιώσεων θα σε κατατοπίσει!

Όπως όλα δείχνουν, οι ιώσεις θα μας ταλαιπωρούν για πολύ καιρό ακόμα, τουλάχιστον μέχρι να φύγει εντελώς ο χειμώνας. Δες τι παραπάνω μπορείς να κάνεις για να προστατευτείς και να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος πιο αποτελεσματικά.

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις εάν έχεις κρυολογήσει

Είναι κρυολόγημα ή ίωση;

Τα συμπτώματα της ίωσης είναι πιο έντονα και βαριά από αυτά του κρυολογήματος και περιλαμβάνουν ξηρό λαιμό, πονοκέφαλο, πόνους στους μυς, πυρετό, ρινική συμφόρηση και βήχα. Τα περισσότερα συμπτώματα της ίωσης βελτιώνονται σταδιακά σε διάστημα 2 έως 5 ημερών, αλλά συχνά μπορεί να διαρκέσουν και πάνω από μία εβδομάδα.
Καθώς η ίωση μπορεί να καταλήξει σε πνευμονία, αν νιώσεις να κόβεται η αναπνοή σου ή αν ο πυρετός επιστρέψει μετά από 2 ημέρες, ενημέρωσε το γιατρό σου.

Γαργάρες με αλατόνερο

12 Τρόποι για να Αντιμετωπίσεις την Ίωση

1 Άσ’ τη να κάνει τον κύκλο της Είτε το πιστεύεις είτε όχι, τα ενοχλητικά συμπτώματα είναι μέρος της φυσικής διαδικασίας ίασης – απόδειξη ότι το ανοσοποιητικό σύστημα μάχεται την ασθένεια. Ο πυρετός, για παράδειγμα, είναι τρόπος του σώματός σου να σκοτώσει τους ιούς, δημιουργώντας ένα θερμότερο περιβάλλον από το κανονικό. Έτσι, αν αντέξεις ένα μέτριο πυρετό για μία ημέρα ή δύο, μπορείς να νιώσεις καλά πιο γρήγορα.

Τεστ υγείας: Έχεις γρίπη, κρυολόγημα ή αλλεργία;

2 Φύσα τη μύτη σου συχνά (και σωστά) Είναι σημαντικό να φυσάς τη μύτη σου συχνά όταν έχεις συμφόρηση και να μην αφήνεις τη βλέννα μέσα στο κεφάλι σου. Αλλά όταν φυσάς σκληρά, η πίεση μπορεί να μεταφέρει μικρόβια που φέρει το φλέγμα πίσω στα αφτιά σου, προκαλώντας πόνο σε αυτά. Ο καλύτερος τρόπος για να φυσήξεις τη μύτη σου: πίεζε ένα δάχτυλο πάνω από το ένα ρουθούνι, ενώ θα φυσάς απαλά για να καθαρίσεις το άλλο.

The Mamagers Update:

Πώς μια μητέρα μπορεί να γίνει θετικό πρότυπο για την κόρη της

4 βασικά πράγματα που είναι καλό να αποδεχθείς αν είσαι μαμά αγοριών

Τα ψυχολογικά (μας) που δεν λύνουμε σήμερα, θα τα αντιμετωπίσουν τα παιδιά μας αύριο

3 Ρίξε στη βουλωμένη μύτη χλιαρό αλατόνερο Η πλύση με θαλασσινό νερό βοηθά να «σπάσει» η ρινική συμφόρηση, ενώ απομακρύνονται επίσης σωματίδια του ιού και τα βακτηρίδια από τη μύτη σου. Μια γνωστή συνταγή: ανακάτεψε 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε 200 γραμμ. ζεστό νερό.

Χρησιμοποίησε μία σύριγγα χωρίς βελόνα για να εκτοξεύσεις το νερό στη μύτη. Κράτησε το ένα ρουθούνι κλειστό εφαρμόζοντας ελαφρά πίεση των δαχτύλων, ενώ ψεκάζεις το μείγμα αλατιού στο άλλο ρουθούνι. Άφησέ το να στραγγίσει και επανάλαβε δύο έως τρεις φορές. Συνέχισε το ίδιο στο άλλο ρουθούνι.

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

#shapegreece