Μπορεί ο βελονισμός να βοηθήσει στην κατάθλιψη;

Πώς ο βελονισμός μπορεί να σε βοηθήσει στην κατάθλιψη.

women-receiving-acupuncture-treatment-at-a-hospital-picture-id542566294

Ευχαριστούμε την Κωνσταντίνα Θεοδωράτου, γενική ιατρό, ιατρό βελονισμού, πρόεδρο Παγκόσμιας Εταιρείας Βελονισμού – ICMART (www.theodoratou.gr).

Δεν είμαι καλά αυτή την εποχή, γιατρέ μου…". Συμβαίνει σε όλους κάποια στιγμή.

Σε κάποιες περιόδους της ζωής μας, συσσωρεύονται τα προβλήματα, το άγχος μεγεθύνεται, χειροτερεύουν οι "κακές" συνήθειες, όπως κάπνισμα, πολύ φαγητό και μπορεί να εμφανιστούν ψυχοσωματικές παθήσεις, όπως δερματίτιδα, κολίτιδα, αϋπνία, κόπωση. Ο ανθρώπινος οργανισμός πρέπει να λειτουργεί σε ισορροπία, αυτό που ονομάζουμε "ομοιόσταση". Όταν η ισορροπία του διαταράσσεται, από ένα σημείο και πέρα η αυτορρύθμιση του οργανισμού καταργείται. Έτσι, χρειαζόμαστε ένα μέσο που να τον ισορροπήσει ξανά, πριν τα συμπτώματα οργανωθούν σε ασθένεια.

  • Ο βελονισμός είναι μια ιατρική θεραπευτική μέθοδος, πολύ φυσικός τρόπος θεραπείας, χωρίς παρενέργειες, απόλυτα ασφαλής και αποτελεσματική σ’ αυτές τις περιπτώσεις.
  • Έχει αποδειχθεί από μεγάλο αριθμό μελετών ότι ο βελονισμός δρα στο νευρικό σύστημα και ρυθμίζει τους νευροδιαβιβαστές, τις ουσίες που είναι υπεύθυνες για την κατάθλιψη.
  • Απλά και γρήγορα, μετά την εφαρμογή θεραπειών βελονισμού, ο οργανισμός επανέρχεται στη φυσιολογική κατάσταση.
  • Η άμεση επίδραση του βελονισμού είναι μια αγχολυτική δράση, ακόμα και για άλλες περιπτώσεις (όπως ενός απλού πόνου), που έχει ως αποτέλεσμα μια αίσθηση άμεσης ευεξίας και ξεκούρασης. Τα σωματικά συμπτώματα εξαφανίζονται και η καλή διάθεση του ανθρώπου επιστρέφει.

Διάβασε επίσης: Τι πρέπει να ξέρεις για τις εναλλακτικές θεραπείες; Διάβασε επίσης: Συμπλήρωμα σιδήρου: Έχει παρενέργειες; Και ποιες είναι οι εναλλακτικές μας;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i