Υγιές έντερο σε πέντε απλά βήματα! Δοκίμασέ τα!

Γνωρίζεις πόσο σημαντικό είναι το υγιές έντερο για την υγεία και τη διάθεσή σου; Δοκίμασε αυτά τα 5 βήματα για να δουλεύει το πεπτικό σου σύστημα σαν ρολόι!

γυναίκα γιαούρτι έντερο istock

Συνεργάστηκε ο δρ Γιώργος Ηλίας, χειρουργός πεπτικού, διευθυντής κλινικής (www.hlias.gr).

Το υγιές έντερο είναι βασικό όχι μόνο για την υγεία του σώματος αλλά και για την ενέργεια και τη διάθεσή σου. Δοκίμασε και εφάρμοσε τις παρακάτω συμβουλές για να έχεις ένα υγιές πεπτικό σύστημα.

Τα πέντε βήματα για υγιές έντερο

‣ Βήμα 1: Καθάρισε

Περιόρισε τις τροφές που καταστρέφουν το έντερο και τη συνολική σου υγεία. Αυτές συμπεριλαμβάνουν συγκεκριμένες διατροφικές αλλεργίες ή ευαισθησίες, καθώς και γλουτένη, επεξεργασμένες τροφές, γαλακτοκομικά, γενετικώς τροποποιημένες τροφές, επεξεργασμένα σάκχαρα, υδρογονωμένα έλαια και άλλες τροφές που είναι βλαπτικές για τους περισσότερους, αν όχι όλους, τους ανθρώπους.

‣ Βήμα 2: Σπείρε

Ένα καλής ποιότητας προβιοτικό θα γεμίσει ξανά τον οργανισμό σου με ωφέλιμα για το έντερο βακτήρια. Οπωσδήποτε θα βάλεις στη διατροφή σου το γιαούρτι.

Διαβάστε Επίσης

 

Διαβάστε Επίσης

 

‣ Βήμα 3: Αποκατάστησε

Βελτίωσε την υγεία του εντέρου σου επιστρέφοντας σε έναν πιο παραδοσιακό τρόπο προετοιμασίας και κατανάλωσης της τροφής. Βάλε στο διαιτολόγιό σου βιολογικά προϊόντα, λαχανικά τουρσί, ζωμό από κόκαλα και γαλακτοκομικά με καλλιέργειες μυκήτων, όπως το φυσικό γιαούρτι, που είναι πλούσια σε προβιοτικά. Κατανάλωνε επίσης πρεβιοτικά, που ενισχύουν την ανάπτυξη των καλών βακτηρίων.

‣ Βήμα 4: Απελευθέρωσε

Μείωσε ή βγάλε εντελώς από τη ζωή σου το διανοητικό και συναισθηματικό στρες, μία από τις βασικές αιτίες του διαρρέοντος εντέρου, απελευθερώνοντας τα αρνητικά συναισθήματα μέσα από χαλαρωτικές δραστηριότητες. Μερικές ιδέες; Μασάζ, άσκηση, διάβασμα ή μουσική.

‣ Βήμα 5: Σφράγισε

Πρόσθεσε στη διατροφή σου συμπληρώματα που θα αποκαταστήσουν την καλή πέψη, θα κάνουν το έντερο αδιαπέρατο και θα το προστατέψουν από μελλοντικές φθορές. Μερικές καλές επιλογές συμπληρωμάτων είναι τα πεπτικά ένζυμα, η L-γλουταμίνη, η γλυκόριζα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i