Μεταστατικό μελάνωμα: Τι είναι και τα νέα δεδομένα για τη θεραπεία του

Μόλις ανακοινώθηκαν στην Ετήσια Συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας στο Σικάγο, τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα από μελέτες για τη θεραπεία για το μεταστατικό μελάνωμα.

δέρμα ελιές μελάνωμα καρκίνος δέρματος ChesiireCat

Το μεταστατικό μελάνωμα είναι μία μορφή καρκίνου του δέρματος που χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος που παράγουν μελανίνη (μελανοκύτταρα).

Γρήγορα στοιχεία για το μελάνωμα

#1

Τα περιστατικά μελανώματος αυξάνονται σταθερά τα τελευταία 30 χρόνια.

#2

Για το 2018, στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμάται ότι ο αριθμός των νέων διαγνώσεων μελανώματος έφτασε στις 91.270, με περισσότερους από 9.320 θανάτους που σχετίζονται με το νόσημα.

#3

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι, έως το 2035, θα υπάρχουν 424.102 περιστατικά μελανώματος που θα οδηγήσουν σε 94.308 θανάτους.

#4

Το μεταστατικό μελάνωμα αποτελεί την πιο θανατηφόρο μορφή της νόσου και παρουσιάζεται όταν ο καρκίνος εξαπλωθεί πέραν της επιφάνειας του δέρματος σε άλλα όργανα.

#5

Το μελάνωμα είναι συνήθως ιάσιμο όταν αντιμετωπίζεται στα πολύ αρχικά του στάδια. Ωστόσο, τα ποσοστά επιβίωσης μειώνονται περίπου στο μισό στην περίπτωση συμμετοχής επιχώριων λεμφαδένων.

#6

Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι ασθενείς με διάγνωση προχωρημένου μελανώματος σταδίου IV έχουν ποσοστό πενταετούς επιβίωσης 15% έως 20% και δεκαετούς επιβίωσης περίπου 10% έως 15%.

Διάβασε επίσης: Καρκίνος του δέρματος: 10 facts που ίσως δεν γνώριζες και πού μπορείς να κάνεις δωρεάν δερματολογική εξέταση

Διάβασε επίσης: Διάβασε σε 3′ 5 facts για την ψωρίαση και ρώτησε το δερματολόγο για τα νέα δεδομένα

Δεδομένα από την πλέον μακροχρόνια παρακολούθηση ασθενών μέχρι σήμερα

Στη φετινή Ετήσια Συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας στο Σικάγο, η εταιρεία Bristol-Myers Squibb ανακοίνωσε επικαιροποιημένα αποτελέσματα από μελέτες αξιολόγησης του nivolumab και του ipilimumab, μεμονωμένα ή σε συνδυασμό, σε ασθενείς με προχωρημένο ή μεταστατικό μελάνωμα. Συνοπτικά, σχετικές μελέτες παρέχουν στοιχεία για μακροχρόνια επιβίωση μετά τη διακοπή της θεραπείας σε ασθενείς με προχωρημένο μελάνωμα καθώς και νέα δεδομένα για μακροχρόνια ποιότητα ζωής.

Εδώ θα βρεις αναλυτικά τα δεδομένα από την ανακοίνωση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i