7 γυναικολογικά συμπτώματα που πρέπει να ερευνήσουμε

Μην αφήνεις κάποιες ενοχλήσεις να επιμένουν. Ενημέρωσε το γιατρό σου για τα παρακάτω γυναικολογικά συμπτώματα και πάρε την έγκυρη γνώμη του.

γυναίκα εσώρουχα γυναικολογική υγεία istock

Η γυναικολογική υγεία κάθε γυναίκας είναι πολύτιμη και σχετίζεται με πολλούς τρόπους με τη συνολική της υγεία. Πολλά μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο των ετών, από την εφηβεία μέχρι και την εμμηνόπαυση, ένα όμως μένει σταθερό: Για κάθε τι που παρεκκλίνει από το γνώριμο και το φυσιολογικό για το σώμα μας ενημερώνουμε τον γυναικολόγο. Δεν ξεχνάμε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!

Τα 7 συμπτώματα που καλό είναι να συζητήσουμε με τον γυναικολόγο μας

#1

Αιμορραγία ανάμεσα στις περιόδους: Μπορεί να είναι σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ινομυώματα, ενδομητρίωση, έλκη στον κόλπο, προβλήματα με τον θυρεοειδή ή ένδειξη ότι το αντισυλληπτικό σου χάπι δεν δρα σωστά. Μία αιμορραγία ανάμεσα στις περιόδους μπορεί να είναι κάτι πολύ πιο απλό, όταν μιλάμε για σταγόνες αίματος, όπως η ωορρηξία αλλά και κάτι πιο σοβαρό όπως να αποτελεί σύμπτωμα καρκίνου του τραχήλου. 

 

#2

Αιμορραγία ή πόνος στη διάρκεια της ερωτικής επαφής: Θα μπορούσε να είναι χλαμύδια ή άλλες μολύνσεις, καρκίνος του κόλπου ή του τραχήλου, φλεγμονή του τραχήλου ή ινομυώματα. Θα μπορούσε επίσης το πρόβλημα να οφείλεται στην ξηρότητα του κόλπου που είναι ένα από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

 

 

Διαβάστε Επίσης

#3

Πιο έντονη ροή στην περίοδό σου από συνήθως: Θα μπορούσε να είναι ινομυώματα, προβλήματα θυρεοειδή, ενδομητρίωση, πολύποδας ή κάποια μόλυνση όπως χλαμύδια. Επίσης οι αλλαγές στη ροή της περιόδου μπορεί να συνδέονται με την προεμμηνόπαυση. 

 

#4

Έντονος πόνος στην περίοδο (ενώ γενικά δεν έχεις πόνους): Θα μπορούσε να οφείλεται σε κύστεις, σε πολυκυστικές ωοθήκες ή σε ενδομητρίωση. Συζήτησέ το με τον γιατρό σου. 

 

Διαβάστε Επίσης

 

#5

Ακανόνιστες ή χαμένες περίοδοι: Εκτός από εγκυμοσύνη ή έκτοπο εγκυμοσύνη, η απώλεια μιας περιόδου θα μπορούσε να συνδέεται με εμμηνόπαυση, προβλήματα θυρεοειδή ή σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Ωστόσο, κάποιες γυναίκες παρατηρούν ότι περίπου μία φορά το χρόνο κάνουν μια μεγάλη καθυστέρηση στην περιόδό τους. Συζήτησέ το σε κάθε περίπτωση με τον γιατρό σου. 

#6

Κολπικά υγρά με δυσάρεστη οσμή: Το σύμπτωμα αυτό θα μπορούσε να σημαίνει βακτηριακή κολπίτιδα, μύκητες, χλαμύδια ή άλλη σεξουαλικά μεταδιδόμενη μόλυνση. 

 

Διαβάστε Επίσης

 

#7

Πόνος στην πύελο ή στον κόλπο: Ο πόνος αυτός θα μπορούσε να οφείλεται σε ινομύωμα στη μήτρα, σε ενδομητρίωση, σε κυστίτιδα ή σε κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα όπως τα χλαμύδια.  

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i