Άσκηση στην εγκυμοσύνη; Τι απαντά η trainer Emily Skye σε όσους «σοκάρονται» από τις προπονήσεις της

Η άσκηση στην εγκυμοσύνη επιτρέπεται, εφόσον έχεις την έγκριση του γιατρού σου - και τη διάθεση να την κάνεις.

it-takes-a-strong-woman-to-grow-a-baby-picture-id1132778754 PeopleImages

Η Emily Skye είναι trainer από την Αυστραλία και μοιράζεται στο Instagram τις προπονήσεις που κάνει ακόμη και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Για την ακρίβεια, κάποια από τα προγράμματά της δεν είναι αυτό που θα λέγαμε «άσκηση στην εγκυμοσύνη» και γι' αυτό έχει επικριθεί από πολλούς. Στα post της όμως απαντά και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Τι τονίζει - και τι πρέπει να έχεις κι εσύ στο μυαλό σου; Πως η άσκηση στην εγκυμοσύνη επιτρέπεται, εφόσον είναι κάτι που έκανες και προτού μείνεις έγκυος. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχεις την έγκριση του γιατρού σου και να μην ξεπερνάς τα όριά σου. Δεν είναι τώρα η ώρα για να θέσεις νέους στόχους!

Άσκηση στην εγκυμοσύνη: Οι προπονήσεις της Emily Skye που ξεσήκωσαν αντιδράσεις

Τον Ιανουάριο, η αυστραλιανή fitness influencer μοιράστηκε με το κοινό της τα νέα για τη δεύτερη εγκυμοσύνη της. Από τότε, η μέλλουσα μαμά μοιράζεται τακτικά με τους ακολούθους της κάποιες προπονήσεις που κάνει στο σπίτι. Με βάση τα ποστ της στο Instagram, φαίνεται πως μπορεί να συνεχίσει το πρόγραμμά της με ασκήσεις με το βάρος του σώματος και με βάρη.

Σε ένα πρόσφατο ποστ, η Skye μοιράστηκε ένα βίντεο: Στην 25η εβδομάδα της κύησης κάνει ασκήσεις με 60 κιλά βάρος - σημειωτέον: 40 κιλά λιγότερα απ' όσα σήκωνε πριν την εγκυμοσύνη. «Είναι πολύ εύκολο για μένα να τα σηκώσω και θα μπορούσα άνετα να διατηρώ μια συζήτηση κάνοντας την άσκηση αυτή» έγραψε. «Έχω χάσει πολλή από τη δύναμή μου (για καλούς λόγους) αλλά εξακολουθώ να είμαι δυνατή!».

Γιατί η Skye μοιράζεται αυτά τα δεδομένα για την άσκηση στην εγκυμοσύνη;

Για να βάλει τέλος στο μύθο ότι στην εγκυμοσύνη δεν είναι ασφαλές να σηκώνεις βάρη, απαντά η ίδια. «Έχω λάβει πολλά σχόλια και μηνύματα από ανθρώπους που σοκάρονται που εξακολουθώ να γυμνάζομαι με βάρη και που λένε πως αυτό είναι επικίνδυνο.

Η Skye επισημαίνει επίσης πως, εάν δεν γίνουν σωστά, οι ασκήσεις με βάρη είναι επικίνδυνες για όλους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά εξηγεί πως έχει πάρει το «οκ» από τον γιατρό της. «Η άσκηση στην εγκυμοσύνη θα σου κάνει καλό εφόσον έχεις την έγκριση του γιατρού σου» σχολιάζει εμφατικά.

Διάβασε επίσης: Βάρος και γονιμότητα: Επηρεάζουν τα παραπανίσια κιλά την πιθανότητα εγκυμοσύνης;

Διάβασε επίσης: «Παλεύεις» με τα κιλά της εγκυμοσύνης; Το ίδιο και η Ντρου Μπάριμορ και δεν διστάζει να το ομολογήσει

The Mamagers Update

Κορονοϊός: Γεννήθηκε το δεύτερο μωρό από μητέρα θετική στον ιό

Θηλασμός και Covid-19 | Οι οδηγίες της Ελληνικής Νεογνολογικής Εταιρείας

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i