Έρευνα: Ποια είναι η σωστή εποχή για να γραφτείς στο γυμναστήριο

To υποσχέθηκες. Θα γυμνάζεσαι πιο συστηματικά. Λάθος, λένε οι επιστήμονες. Ο χειμώνας δεν είναι η σωστή εποχή για τέτοιου είδους ξεκινήματα.

άσκηση το χειμώνα

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή άσκησης και αθλητικής επιστήμης του Πανεπιστημίου της Νότιας Carolina- Aiken, Brian Parr, το τέλος του καλοκαιριού και η έναρξη του σχολικού έτους είναι οι καλύτερες στιγμές για να ξεκινήσει κάποιος το γυμναστήριο ή οποιαδήποτε άλλη συστηματική, φυσική δραστηριότητα

Πολύ σημαντικό είναι επίσης, σύμφωνα με την έρευνά του, ότι αν ξεκινήσει κάποιος να γυμνάζεται αυτές τις δύο περιόδους τα αποτελέσματα θα διαρκέσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ενώ, αν κάποιος αρχίσει γυμναστική για παράδειγμα τον Ιανουάριο, στην καρδιά του χειμώνα, θα πρέπει να ασκείται εντατικά χωρίς απαραίτητα να επιτύχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί.

έντονη άσκηση

Στο γιατί συμβαίνει αυτό ο καθηγητής Parr απαντά ότι: “οι άνθρωποι βρίσκουν πιο εύκολο να προγραμματίσουν την άσκησή τους το καλοκαίρι και την άνοιξη που η μέρα είναι μεγαλύτερη. Επίσης, όλοι μας μας, έχουμε κάπως πιο χαλαρό πρόγραμμα αυτές τις εποχές και ειδικά το καλοκαίρι. Και τέλος, η εικόνα του σώματος με λιγότερα ρούχα είναι επίσης μια καλή κινητήριος δύναμη”!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i