Μικρό ή μεγάλο στήθος: Ποιο αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σου;

Οι γυναίκες με μεγάλο στήθος υποφέρουν περισσότερο από λοιμώξεις του αναπνευστικού και ιώσεις σε σχέση με εκείνες που έχουν μικρό στήθος, αποκαλύπτει έρευνα.

breast istock

Έχεις μεγάλο στήθος; Σίγουρα πολλοί θα το θαυμάζουν και άλλες θα το ζηλεύουν. Όμως έχει και το αρνητικό του: οι γυναίκες που έχουν μεγάλο στήθος παθαίνουν πιο εύκολα λοιμώξεις του αναπνευστικού που διαρκούν διπλάσιο χρόνο από εκείνες που έχουν μικρό στήθος.

Πόσο διήρκεσε η ίωση στις γυναίκες με μεγάλο στήθος

Οι κυρίες με μπούστο μεγέθους F-cup που νόσησαν από κάποια ίωση ή και γρίπη και είχαν βήχα, ήταν άρρωστες κατά μέσο όρο κατά 8,3 ημέρες. Συγκριτικά, οι γυναίκες με μέγεθος ΑΑ δεν ήταν καλά για μόλις 3,8 ημέρες. Όσες είχαν μεγαλύτερο στήθος είχαν έως και 56 φορές περισσότερες πιθανότητες να λάβουν αντιβιοτικά.

Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Μια θεωρία είναι ότι το λίπος στο στήθος αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας πιο δύσκολη την ανάρρωση από λοιμώξεις του αναπνευστικού λόγω των υψηλότερων επιπέδων της ορμόνης λεπτίνης.

Η λεπτίνη παράγεται από λιπώδη κύτταρα και η ποσότητα που παράγεται σχετίζεται άμεσα με το ποσοστό του σωματικού λίπους. Πρόκειται για μία ορμόνη που ελέγχει την όρεξη δίνοντας εντολή στον εγκέφαλο πότε να σταματήσει να τρώει. Επιπλέον, βοηθάει τον ανθρώπινο εγκέφαλο να ρυθμίζει την ενέργεια που καταναλώνει στη διάρκεια της ημέρας.

Στη μελέτη περισσότερες από 400 νεαρές γυναίκες ρωτήθηκαν για τη σοβαρότητα του κρυολογήματος, της γρίπης και άλλων λοιμώξεων του αναπνευστικού που υπέστησαν τα προηγούμενα τρία χρόνια. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Archives of Sexual Behaviour, κατέληξε στο συμπέρασμα: "Το μέγεθος του στήθους συσχετίστηκε θετικά με τις αναπνευστικές λοιμώξεις".

Διάβασε ακόμη: Όλες οι συμβουλές για στητό στήθος (οι σωστές κινήσεις και τι να αποφύγεις)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i