Το σπιτικό φαγητό μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη – τι έδειξε η έρευνα

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ μας φανερώνουν έναν ακόμα λόγο για τον οποίο πρέπει να προτιμάμε το σπιτικό φαγητό.

20.08.2019

Γράφει: Κατερίνα Πατούλια

εχεις διαβασει

Τι μπορεί να μειώσει την όρεξή σου; Τρεις εναλλακτικές που δεν έχεις σκεφτεί

Σύμφωνα με ερευνητές του Χάρβαρντ, το σπιτικό φαγητό συνδέεται με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Σπιτικό φαγητό vs διαβήτης

Εξετάζοντας τις διατροφικές συνήθειες περισσοτέρων από 99.000 αντρών και γυναικών, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως εκείνοι που κατανάλωναν 9- 13 σπιτικά γεύματα ή δείπνα ανά εβδομάδα, είχαν 13% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν μόλις 6 σπιτικά γεύματα ή και λιγότερα ανά εβδομάδα. Στην πραγματικότητα, κάθε σπιτικό γεύμα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 2%.

Διάβασε επίσης: Τι είναι ο διαβήτης και ποια είναι τα βασικά του είδη;

Διάβασε επίσης: Σακχαρώδης διαβήτης Updated: Ενδιαφέροντες αριθμοί και δεδομένα

Γιατί να μαγειρεύεις στο σπίτι;

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα γεύματα στα εστιατόρια ή από fast food έχουν περισσότερες θερμίδες σε σχέση με το μέσο αριθμό θερμίδων που έχει ένα πιάτο φαγητό μαγειρεμένο στο σπίτι. Ταυτόχρονα τείνουμε να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού, κάθε φορά που τρώμε έξω. Εν το μεταξύ, η μαγειρική μπορεί να είναι αγχολυτική, γεγονός που επηρεάζει και τον τρόπο που τρώμε το φαγητό στο σπίτι, έχοντας περισσότερη άνεση και λιγότερο στρες.

 

Editor's Picks:

Περισσότερα από Υγεία

#shapegreece