Εσύ έχεις καλές συνήθειες υγείας; Αν όχι, μάθε πώς θα τις διαμορφώσεις

Η καλή υγεία και διάθεση προϋποθέτει καλή ζωή. Και με αυτό εννοούμε καλές συνήθειες υγείας. Ποια είναι τα πιο απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να είσαι υγιής΄;

19.10.2016

εχεις διαβασει

Εσύ έχεις καλές συνήθειες υγείας; Αν όχι, μάθε πώς θα τις διαμορφώσεις

Μαγείρευε περισσότερο στο σπίτι

Όταν τρως έξω, είναι εύκολο να πάρεις μερικά κιλά, αφού δεν μπορείς να ελέγξεις τις θερμίδες. Αυτό παράλληλα σημαίνει ότι καταναλώνεις και περισσότερο αλάτι και ζάχαρη, καθώς το φαγητό από fast food και εστιατόρια περιέχει συνήθως μεγαλύτερες ποσότητες και από τα δύο συστατικά. Συχνά, δε, οι επιλογές κινούνται στις λιγότερες υγιεινές εκδοχές.

Αν θες να αλλάξεις εύκολα την καθημερινότητά σου, κάνε συνήθεια το μαγείρεμα στο σπίτι.

Μαθαίνοντας τα βασικά της μαγειρικής, σημαίνει πως κατανοείς καλύτερα τι είναι πιο αποδοτικό για τις ανάγκες σου σε ενέργεια.

• Ξεκίνησε δυναμικά. Γράψου σε ένα σεμινάριο μαγειρικής ή άρχισε να παρακολουθείς αντίστοιχες εκπομπές!

• Μαγείρεψε το αγαπημένο σου φαγητό. Υπάρχει ένα πιάτο που πάντα απολαμβάνεις όταν τρως έξω; Βρες στο Google τη συνταγή και πειραματίσου στο σπίτι μέχρι να πετύχεις τη γεύση, ελέγχοντας και βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα των συστατικών.

• Ανακάλυψε νέες γεύσεις. Αφιέρωσε μισή ή μία ώρα την εβδομάδα για να βρίσκεις συνταγές και να αγοράζεις φρέσκα συστατικά.

habit1

Φάε το πρωινό σου

Οι μύες σου μπορούν να αποθηκεύσουν γλυκογόνο που αρκεί μόνο για 6 με 7 ώρες, έτσι κάθε μέρα ξυπνάς με εξαντλημένα τα αποθέματά σου. Ένα πρωινό
γεύμα αντικαθιστά τις αποθήκες σου και δίνει το ρυθμό της ημέρας. Μελέτες, μάλιστα, δείχνουν πως το 78% των ανθρώπων που έχουν χάσει βάρος με σωστή διατροφή και δεν το ξαναπήραν τρώνε τακτικά πρωινό.

• Διάλεξε το «κάτι» από το «τίποτε». Μπορεί να χρειάζεσαι χρόνο προσαρμογής για να μάθεις να τρως κάτι μόλις ξυπνάς, αλλά ακόμη και ένα φρούτο μπορεί να σου δώσει αυτό που χρειάζεσαι για το ξεκίνημα.

• Ισορρόπησέ το. Φτάσε σταδιακά να τρως ένα πρωινό γεύμα που να περιέχει 300-400 θερμίδες και θα αποτελείται κατά 50% από φρούτα ή λαχανικά, 25% από σιτηρά ολικής αλέσεως και 25% από άπαχη πρωτεΐνη. Αν τρως μετά την άσκηση, βάλε για στόχο μια αναλογία 4:1 υδατάνθρακες προς πρωτεΐνη για να χορτάσεις και να ξεκινήσει δυναμικά η μυϊκή αποκατάσταση. Και δε χρειάζεται να προτιμήσεις μόνο παραδοσιακές τροφές πρωινού – οτιδήποτε έχεις όρεξη να φας συνιστά καλή επιλογή.

habit2

[related id="56205"]

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece