Εσύ θα έπαιρνες άδεια από τη δουλειά επειδή έχεις περίοδο;

Υπάρχει εταιρεία που εξασφαλίζει άδεια για γυναίκες που έχουν περίοδο; Έχεις περίοδο; Έχεις άδεια δηλαδή!

shutterstock_328289075

Δε χρειάζεται πλέον οι γυναίκες υπάλληλοι να λένε ψέματα τις ημέρες του μήνα που έχουν περίοδο και υποφέρουν από κράμπες.Έχεις περίοδο; Έχεις άδεια!

Φυσικά και δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να σύρεις τον εαυτό σου από το κρεβάτι και να αφήσεις τη θερμοφόρα σου για να πας στη δουλειά, ενώ υποφέρεις από τις γνωστές κράμπες περιόδου. Όλες έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση και ευχόμαστε να μη μας ξανατύχει κάτι παρόμοιο.

Αλλά τι θα γινόταν αν υπήρχε μία εταιρεία που δεν θα ήθελε να κρατά τις υπαλλήλους της στη δουλειά ενώ υποφέρουν από πόνους στην κοιλιά τις ημέρες που έχουν περίοδο;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τι αποκαλύπτει για την υγεία σου η περίοδός σου

Η Coexist, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε ότι θα θεσπίσει μία "Πολιτική Περιόδου" για όλες τις εταιρείες αυτό το μήνα. Και έχει συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα επάνω της.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή πολιτική, όταν λες στο αφεντικό σου ότι θα πρέπει να εργαστείς από το σπίτι επειδή ήρθε εκείνη η ημέρα του μήνα, δε θα σημαίνει και αυτόματο στιγματισμό. Έτσι δε θα χρειάζεται να προσποιείσαι ότι έχεις κάποια ίωση ή να ανησυχείς ότι πρέπει να μην αρρωστήσεις πραγματικά γιατί δε θα μπορείς να λείψεις πάλι από το γραφείο.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας, η πολιτική αυτή δεν είναι επιτακτική, δηλαδή οι γυναίκες δε θα στέλνονται στο σπίτι τους λες και ζούμε στο Μεσαίωνα, αλλά έχει σχεδιαστεί για να κάνει το εργασιακό περιβάλλον περισσότερο φιλόξενο σε εξατομικευμένες ανάγκες υγείας.

Η Coexist δεν αποτελεί την πρώτη εταιρεία που καθιέρωσε μία τέτοιου είδους πολιτική για την περίοδο (στην Ιαπωνία είχε επιβληθεί νομοθεσία για την "έμμηνο άδεια" από το 1947), αλλά εκφράζει τη γενικότερη τάση της αναγνώρισης των γυναικείων θεμάτων στο χώρο εργασίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i